Унікальні захоплення Ольги Саєнко

Унікальні захоплення  Ольги Саєнко

Одна з найвідоміших розвиваючих ігор у світі - це пазли. І звикли ми до того, що їх складають лише малюки. А от як щодо дорослих? Виявляється, ними захоплюється також чимало людей різного віку.  Спробуйте хоча б раз скласти якусь картинку і вам це неодмінно сподобається, а, можливо, навіть переросте у хобі, як це сталось з Ольгою Саєнко – жителькою села Широка Гребля.

Пані Ольга так ними захопилась, що стала створювати унікальні картини з пазлів, які тепер  прикрашають стіни її затишного будинку. Здавалося б, що може бути простіше та зрозуміліше, ніж зібрати по частинкам цілу картинку. Та за такою зовнішньою простотою криється справжній клондайк вмінь та навичок. Це заняття  зовсім не забавка, а досить серйозна робота для мозку. Втім, вона його не перенавантажує, а, скоріш за все перезавантажує.
Вже 10 років Ольга Василівна прихильниця цієї простої-непростої головоломки. А розпочалось усе з приїзду до неї на гостини онуків. Якось вирішили діти відпочити з користю і розклали коробку з пазлами. Звісно ж, Ольга Василівна, як любляча бабуся, склала їм компанію. Згодом за такою веселою і захопливою справою у них виникла ідея зберегти зібрану картинку. Аби картина з пазлів не розсипалась, вони їх приклеїли на аркуш паперу, заправили у рамку та повісили на стіну.  А далі, як то кажуть, пішло-поїхало: Ольга Саєнко поринула у сотні й тисячі окремих елементів та створила власноруч безліч чудових картин. 
Будинок Ольги схожий на своєрідну домашню галерею: на стінах немає вільного місця  - скрізь картини, зроблені її руками. Улюблена тематика – дика природа, тому в коридорі зі стін споглядає сімейство красенів-леопардів, які світяться вночі, викликають захоплення попелясті вовки, притягують погляд розкішні білосніжні коні, вражає особливою виразністю з 3000 пазлів дивовижна картина з тиграми та дика савана Африки. В заквітчаній рослинами кімнаті зачаровує картина дивовижної краси, складена з 3000 пазлів «Панорама світу» та романтичний замок баварського короля Людвіга II - Нойшванштайн. Кожна з них оригінальна і неповторна, надає будинку незвичайної атмосфери і колориту, роблячи оселю затишною та стильною. 
Окрім картин, Ольга Василівна має «шафу позитиву», як жінка, жартуючи, її називає. Заглянувши туди в похмурий день, у неї настрій завжди покращується.  У цій шафі на поличках за склом знайшли своє місце 130 сувенірних котиків.  «Хвостики» привезені  майже з усіх куточків світу: Німеччини, Ізраїлю, Чилі, Шрі-Ланки, Франції, Англії, Туреччини, Угорщини, є й багато з України. Всі вони різні за розміром, матеріалом та кольором і всі такі ж позитивні, як їхня власниця-колекціонерка.  
-    Перший котик приїхав з Сорочинського ярмарку, - розповідає Ольга Василівна. - Багато  подарованих від друзів та знайомих. У колекції  сувеніри порцелянові, скляні, викладені з мозаїки, металеві, глиняні, нефритові… Окрім фігурок, є оригінальні кружечки з котами, картини з бісеру і пазлів, а також магнітики з котами… Усі вони дорогі моєму серцю і кожен має свою історію. 
Але не лише у шафі має котиків жінка. Маючи щедре і добре серце, у Ольги Василівни знайшлося й місце для любові до тварин. Жінка опікується котами. Усіх пухнастиків вона підібрала на вулиці, адже пройти повз тварин, котрі потребують допомоги, не може. Усіма опікується сама, лікує та стерилізує, кожен «хвостик» має своє ім’я. Завдяки зусиллям і любові до чотирилапих вусанів, маленькі «гидкі каченята» перетворилися на величезних здорових котів із шикарними «шубками». 
- Вони надзвичайно віддані! Пам’ятають і цінують добро та максимально дарують нашій родині любов і тепло, - ділиться Ольга Василівна.  - Тому любіть тварин, робіть добро і не будьте байдужими, знайдіть собі заняття для душі і це, безумовно, зробить ваше життя набагато цікавішим.

Спілкувалась Наталія Черненька
 

%d0%ba%d0%b0%d1%80%d1%82%d0%b8%d0%bd%d0%b0 8%d0%ba%d0%b0%d1%80%d1%82%d0%b8%d0%bd%d0%b0 7%d0%ba%d0%b0%d1%80%d1%82%d0%b8%d0%bd%d0%b0 6%d0%ba%d0%b0%d1%80%d1%82%d0%b8%d0%bd%d0%b0 5%d0%ba%d0%b0%d1%80%d1%82%d0%b8%d0%bd%d0%b0 4%d0%ba%d0%b0%d1%80%d1%82%d0%b8%d0%bd%d0%b0 3%d1%82%d0%b8%d0%b3%d1%80%d0%b8%d0%b2%d0%be%d0%b2%d0%ba%d0%b8
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини