В Хмільнику на Вінниччині вшанували чорнобильців

В Хмільнику на Вінниччині вшанували чорнобильців

В Хмільницькому районі відзначили День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Сьогодні в читальній залі Хмільницької районної бібліотеки для  дорослих представлена виставка-реквієм «Чорнобиль - вічний біль, його героїв не забуде людство».

Підготувала виставку, приурочену цьому дню, завідувачка відділу обслуговування Марія Бабій, яка знайомить відвідувачів із представленими тут книгами. За словами пані Марії ця тема турбувала і турбує багатьох письменників, журналістів, дослідників, які вклали та вкладають чимало зусиль для її висвітлення. І це не порожні слова, адже чорнобильська катастрофа зачепила кожен куточок нашої країни, а сім’ї ліквідаторів цієї катастрофи проживають у кожному регіоні України. На підтвердження своїх слів пані Марія розповіла про книгу нашої землячки Анжели Веремій, яка присвятила її своєму чоловіку Олександру - ліквідатору чорнобильської катастрофи. Це краєзнавчо-меморіальне видання, яке містить поіменні списки ліквідаторів аварії на ЧАЕС, які проживали та живуть на Хмільниччині. Книга вийшла друком 2019 року та була презентована в Хмільницькій районній бібліотеці.  

Серед представлених книг можна зустріти книги-фотоальбоми Ігоря Костіна та журналіста, ліквідатора Михайла Загреби з фотоматеріалами, які зафіксували ті страшні моменти ліквідації аварії. Також тут представлені матеріали раніше засекречених даних щодо участі військовослужбовців у проведенні ядерних випробувань, книги-спомини та книги пам’яті, історико-меморіальні видання, художня література з цієї теми. Більшість представлених матеріалів стосуються Вінниччини та Хмільниччини зокрема.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:   В ХМІЛЬНИКУ БОРОЛИСЯ ПРОТИ НАСИЛЬСТВА

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини