В Хмільницькій поліції вшанували ветеранів і ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

В Хмільницькій  поліції вшанували ветеранів і ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

Сьогодні актовій залі Хмільницького відділення поліції було проведено офіційні заходи з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та Дня вшанування пенсіонерів та ветеранів системи МВС і Національної поліції України. Ці дві дати для ветеранів та пенсіонерів МВС не просто збіг обставин чи близькі між собою в календарі. Адже в той жахливий квітень 1986 вони були в одних рядах із ліквідаторами аварії і першими вступили у боротьбу із наслідками цієї катастрофи.

От і цього року, за традицією, в актовій залі зібралися ветерани та пенсіонери МВС, серед яких і ті хто не шкодуючи свого життя і здоров’я вступили в боротьбу із «мирним атомом».

Начальник Хмільницького відділу поліції Валерій Романюк висловив свою вдячність пенсіонерам МВС за їхню роботу на благо країни та вклад у розбудову органів внутрішніх справ. Також відзначив вагомий внесок ветернанів-ліквідаторів під час ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Після чого усі присутні вшанували померлих ліквідаторів хвилиною мовчання.

Наступним свою вдячність висловив заступник начальника Хмільницького відділення поліції Микола Літинський. Він подякував присутнім ветеранам органів МВС за їх роботу та з ностальгією і вдячністю згадав ті часи, коли будучи молодим лейтенантом, прийшов працювати в органи і присутні пенсіонери Хмільницького відділення підтримали його як молодого спеціаліста.

Після виступу Миколи Літинського слово надали Анжелі Веремій. Вона розповіла про той далекий та водночас близький квітень 1986, коли її нині  покійний чоловік Олександр, разом із колегами по службі, були направлені у зону ліквідації аварії. Анжела Анатоліївна продекламувала вірш із своєї нововиданої книги, який присвячений тим хто першими прийняли нерівний бій. Також Анжела Веремій висловила сподівання, що пам’ять про ті часи буде жити, а герої не будуть забуті. 

Голова ветеранської організації працівників органів МВС Петро  Качановецький вшанував пам’ять ветеранів органів МВС та ліквідаторів аварії. Подякував нинішньому керівництву Хмільницького відділення поліції за підтримку пенсіонерів та ветеранів, а також особливу подяку висловив за відкритий у відділенні музей. 

Далі голова Хмільницької міської організації ветеранів України Василь Косенко щиро подякував присутнім за їхню не легку роботу та вручив подяки ветеранам-ліквідаторам.

В свою чергу начальник Хмільницького відділення поліції Валерій Романюк відзначив почесними грамотами та подяками усіх присутніх ветеранів та пенсіонерів МВС.

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d1%96%d1%86%d1%96%d1%8f%d0%bf%d0%be%d0%bb%d1%96%d1%86%d0%bf%d0%be%d0%bb%d1%96%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%bf%d0%be
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини