В Хмільницькому районі на Вінниччині створено дев'ять  пунктів вакцинації

В Хмільницькому районі на Вінниччині створено дев'ять  пунктів вакцинації

В Україні розпочався останній - 5-й етап вакцинації населення проти COVID-19, на якому щеплюватимуть усіх охочих віком від 18 років.

За  висновками вчених  вакцинація це найкращий спосіб, якщо не уникнути захворювання, то, принаймні, убезпечити себе від його тяжких наслідків.

   Наразі в Хмільницькому районі створено 9  пунктів вакцинації. У Хмільницькій громаді пункти вакцинації знаходиться в Хмільницькому центрі первинної медико-санітарної допомоги, а також у приміщеннях Березнянської, Великомитницької, Порицької, Широкогребельської,  Кожухівської, Журавненської амбулаторій загальної практики сімейної медицини. Пункти вакцинації також працюють у  Війтівецькій та Уланівській громадах, розташовані вони в центрах первинної медико-санітарної допомоги.

Відкриття пунктів вакцинації  дає змогу вакцинувати  всіх охочих та захистити якомога більше людей від коронавірусної хвороби, зокрема від нового штаму “Дельта”, який вже дістався до України.

   Записатися на вакцинацію від COVID-19 можна до пунктів щеплень, зателефонувавши в реєстратуру відповідного закладу.

   Люди, які не можуть самостійно пересуватися, можуть викликати мобільну бригаду з вакцинації додому за номером контакт-центру МОЗ 0 800 60 20 19 або через свого сімейного лікаря.

   Щеплення здійснюють вакцинами Comirnaty/Pfizer-BioNTech, CoronaVac/Sinovac Biotech, AstraZeneca (Covishield, SKBio) та Moderna. Кожна з цих вакцин ефективно запобігає тяжкому перебігу хвороби й рятує життя.

За інформацією  Хмільницького районного відділу контролю та профілактики хвороб

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

"ДЕЛЬТА" ВЖЕ В КИЄВІ: ВИЯВЛЕНО ОДРАЗУ 6 ВИПАДКІВ НАЙНЕБЕЗПЕЧНІШОГО ШТАМУ COVID-19

ДЕ ВАКЦИНУВАТИСЬ ВІД КОРОНАВІРУСУ В ХМІЛЬНИКУ?

     Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org  

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини