В Україні встановили нові карантинні норми

В Україні встановили нові карантинні норми

Зміни передбачають, що COVID-сертифікат матиме дві опції, так звані “жовтий” або “зелений”, та міститиме  інформацію про вакцинацію, негативний результат тестування, або одужання від COVID-19. “Жовтий” сертифікат матиме інформацію про перше щеплення, а “зелений” - про повний курс,- повідомляють Життєві обрії, посилаючись на Міністерство охорони здоров’я України.

У разі введення жовтого рівня епідемічної небезпеки спростили вимоги до роботи навчальних закладів. Вони працюватимуть якщо в закладі не менше як 80% працівників з “жовтими” чи “зеленими” COVID-сертифікатами.

До того ж обмеження жовтого рівня епіднебезпеки не будуть застосовуватися, якщо всі учасники, відвідувачі та щонайменше 80% організаторів масових заходів, працівників кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, спортзалів та басейнів отримають “жовтий” чи “зелений” COVID-сертифікат.

Кінцеве рішення про те, чи надавати послуги тільки вакцинованим, чи дотримуватись всіх карантинних обмежень, залишається за власником.

У разі введення червоного рівня епідемічної небезпеки заклади освіти працюватимуть лише якщо 100% працівників мають “зелений” COVID-сертифікат.

Крім того, чинні обмеження червоного рівня не будуть застосовуватися за умови наявності у всіх учасників, відвідувачів, працівників та організаторів масових заходів, у тому числі релігійних, працівників кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, розважальних закладів, ТРЦ, закладів громадського харчування, ринків, спортзалів та басейнів “зеленого” COVID-сертифікату.

За умови наявності в особи, що перетинає кордон України, “жовтого” чи “зеленого” сертифіката про вакцинацію або одужання від COVID-19, вона може не проходити самоізоляцію. Це ж стосується й осіб, що які прибувають з тимчасово окупованих територій.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

У ХМІЛЬНИЦЬКОМУ РАЙОНІ НА ВІННИЧЧИНІ ЧОЛОВІКА СПІЙМАЛИ НА КРАДІЖЦІ ЛІСУ

 

 

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини