В Україні ввели в обіг поштову марку «Доброго вечора, ми з України»

В Україні ввели в обіг поштову марку «Доброго вечора, ми з України»

На Вінниччині, як і по всій Україні, відбулась процедура спецпогашення  та введення в обіг поштової марки «Доброго вечора, ми з України», - повідомляють Життєві обрії.

Процедуру спецпогашення провели Начальник ОВА Сергій Борзов спільно з керівником Вінницької дирекції АТ «Укрпошта» Володимиром Шаловінським, - йдеться у повідомленні Вінницької ОДА.

«Символічно, що спецпогашення марки «Доброго вечора, ми з України» саме сьогодні - у День Української Державності, адже це утверджує нашу ідентичність як нації. 28 липня 988 року Володимир Великий хрестив Київську Русь, і після цього вона стала квітучою та розвиненою державою. Москва з’явилася лише через 150 років після цього, що в черговий раз засвідчує брехливість російських заяв та спадкоємність понад тисячолітньої історії українського державотворення, нашу незалежність від росії. Це дуже важливо для мене та для майбутніх поколінь»,  - зауважив Сергій Борзов.

Марка «Доброго вечора, ми з України» вже четверта, яку випускає Укрпошта. Тематику та ескіз марки традиційно обирали українці шляхом голосування і застосунку «Дія» та в соцмережах Укрпошти. В голосуванні взяли участь більше 900 тисяч респондентів.

Ескіз поштової марки, конвертів, листівки та штемпелів спецпогашення виконала дизайнерка-графік та викладачка живопису Анастасія Бондарець. На створення ескізу художницю надихнула сама фраза. А також вона була під великим враженням від героїзму аграріїв. Тому основою зображення став трактор, що тягне танк, який символізує незламність українців.

«Саме завдяки сміливості, силі духу наших людей Україна відома в усьому світі, адже українці зараз боронять не лише незалежність нашої держави, а й захищають увесь демократичний світ. Наш народ також славиться своїм працелюбством і хазяйновитістю. Ця марка – лише невеликий внесок «Укрпошти», який пояснює  сутність фрази «Доброго вечора, ми з України», - зазначив Володимир Шаловінський.

Загальний тираж марок становить 5 млн примірників, з яких 3 мільйони – з номіналом М (еквівалент 18 гривень) для оплати поштових відправлень всередині країни та 2 мільйони – з номіналом W (еквівалент 1,5 долара), призначеним для оплати міжнародної поштової кореспонденції.

Поштові марки «Доброго вечора, ми з України» номіналом M та W можна придбати у відділеннях Укрпошти або онлайн-в магазинах пошти, на Amazon та EBay. На реалізацію марок буде встановлений ліміт: два маркові аркуші кожного номіналу, два конверти першого дня, 10 конвертів – з другого дня та максимум 10 листівок на одне замовлення. Також запланований продаж тематичного мерчу із зображенням марок.

 

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

ЗА ЛІДЕРСТВО ТА МУЖНІСТЬ: ЗЕЛЕНСЬКИЙ ОТРИМАВ ПРЕСТИЖНУ ПРЕМІЮ ВІНСТОНА ЧЕРЧИЛЛЯ

 

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини