29 липня. Що відзначають в цей день

29 липня. Що відзначають в цей день

Що сьогодні відзначають, яким цей день був в історії, хто святкує іменини. Про це та інше читайте у добірці від Життєвих обріїв.

ДЕНЬ 156 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 156 RUSSIAN AGRESSION

29 липня в Україні відзначають День Сил спеціальних операцій, у світі – Міжнародний день соціокультурної різноманітності та боротьби з дискримінацією, у Молдові – День Конституції, у Норвегії – День прославлення святого Олафа, а у Сан-Марино – Дні Середньовіччя.

Православна церква вшановує пам'ять священномученика Афіногена, єпископа Підахфойського, та десяти учнів його.

Ще цього дня у різні роки відбулися події, які вплинули на перебіг світової історії.

День Сил спеціальних операцій ЗСУ в Україні

29 липня воїни молодої та сучасної складової Збройних Сил України, Сил спеціальних операцій (ССО), святкують своє професійне свято.

Сили спеціальних операцій – це окремий рід сил ЗС України, який було засновано у 2016 році. До складу ССО входять частини спеціального призначення та підрозділи інформаційно-психологічних спеціальних операцій. День Сил спецоперації ЗС України був встановлений указом президента України від 26 липня 2016 року з метою подальшого розвитку національних військових традицій з огляду на важливу роль Сил спеціальних операцій Збройних Сил України у забезпеченні обороноздатності держави.

Гаслом Сил спеціальних операцій ЗСУ було обрано бойове гасло Святослава Хороброго – "Іду на ви!". У 2017 році для ССО остаточно затвердили нову символіку та уніформу.

Міжнародний день соціокультурної різноманітності та боротьби з дискримінацією

Мета свята — привернення суспільної уваги до проблеми дискримінації, поширення ідеї мирного співіснування та гуманізму, залучення до поваги до культурної спадщини та різноманітності кожного народу.

Церковне свято

Священномученик Афіноген та 10 його учнів постраждали під час гонінь на християн у місті Севастії. Імператор Філомарх влаштував велике свято на честь язичницьких богів і наказав городянам принести жертву ідолам — ті відмовилися, оскільки здебільшого були християнами.

Воїнам наказали бити людей, і багато християн загинули. А сам імператор велів розшукати того, хто поширював християнство серед населення. Ним виявився єпископ Афіноген, який мешкав у монастирі зі своїми 10 учнями.

Єпископа та його учнів затримали, катували та обезголовили.

Ще цього дня:

1907 - Створено Всесвітню організацію скаутського руху;

1914 - Створена перша Трансамериканська телефонна лінія Нью-Йорк-Сан Франциско;

1948 - У Лондоні почалися XIV Літні Олімпійські ігри;

1998 - У Лос-Анджелесі американець С. Рід зробив найдовший в історії стрибок на мотоциклі з даху 14-поверхового будинку на дах іншого будинку. Він пролетів 19,8 метрів;

2005 - Астрономи оголосили про відкриття карликової планети Ерида.

Іменини: Юлія, Яків, Валентина, Петро, Федір, Павло, Алевтина, Іван.

За інформацією interfax

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

В УКРАЇНІ ВВЕЛИ В ОБІГ ПОШТОВУ МАРКУ «ДОБРОГО ВЕЧОРА, МИ З УКРАЇНИ»

 

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини