Вінниччина - одна з областей, яка найкраще підготовлена до опалювального сезону

Вінниччина - одна з областей, яка найкраще підготовлена до опалювального сезону

Вінниччина - одна з областей, яка найкраще підготовлена до опалювального сезону: виконано близько 95,5% від запланованих обсягів робіт, - повідомляють Життєві обрії.

Про це заявив начальник обласної військової адміністрації Сергій Борзов під час вчорашньої онлайн-наради під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

Інформуючи про підготовку Вінницької області до опалюваного сезону, Сергій Борзов підкреслив, що робота ведеться у двох основних напрямках:

  1. Забезпечення технічної готовності до стабільної роботи в умовах низьких температур існуючих об’єктів життєзабезпечення населення;
  2. Виконання комплексу антикризових заходів пов’язаних з військовою агресією та можливими пошкодження об’єктів критичної інфраструктури.

Очільник ОВА зазначив, щов області практично завершено виконання технічних та організаційних заходів із підготовки до зими. Наразі готовність житлових будинків до опалювального сезону становить 96%, теплові мережі готові до проходження  зимового періоду на 98 %.

Також у кожній територіальній громаді області розроблені антикризові плани реагування на випадок припинення газопостачання, в яких змодельовані ситуації відсутності енергоносіїв та порядок дій органів і служб на підпорядкованих територіях.

«Особливу увагу зосереджено на дооснащені котелень котлами на альтернативному паливі, влаштуванні резервних джерел енергоживлення, заготівлі запасів твердого альтернативного палива, підготовці місць для можливого тимчасового перебування населенняСпецифікою області є те, що від централізованих джерел опалюються лише 20% всіх категорій споживачів, решта - забезпечені автономними/індивідуальними джерелами теплопостачання. агальна кількість об’єктів, які готуються до зими  – 908 котелень, 5042 багатоквартирних будинки, 768 садочків, 655 закладів освіти та 121 заклад охорони здоров’я», -  зауважив Сергій Борзов.

Створено запаси твердого паливата дизелю.

Проведено закупівлю додаткових та ревізію існуючих генераторів.

«В області створено та укомплектовано аварійно-ремонтні бригади, визначено місця їх збору та дислокації. Також в регіоні вже визначено близько 300 стаціонарних пунктів обігріву у приміщеннях, які оснащені альтернативними джерелами теплопостачання та генераторами»,- підкреслив очільник ОВА.

Також було зазначено, що на підприємствах централізованого теплопостачання та в комунальних службах розроблені і затверджені Плани ліквідації аварійних ситуацій на випадок припинення газо-, електро-, водопостачання.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

ЦЬОГО РОКУ НА ВІННИЧЧИНІ ВРОЖАЙНІСТЬ СОНЯШНИКА НА ТРЕТИНУ МЕНША ВІД ТОРІШНЬОЇ

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини