Вінницькі поліцейські викрили шахраїв, які обіцяли людям евакуацію та "кидали" їх на гроші

Вінницькі поліцейські викрили шахраїв, які обіцяли людям евакуацію та "кидали" їх на гроші

Учасники злочинної схеми обіцяли людям перевезти їх в безпечні області з Маріуполя. Після отримання передоплати зловмисники не виходили на зв’язок, - повідомляють Життєві обрії з посиланням на ГУНП у Вінницькій області.

Один з потерпілих перерахував шахраям понад 70 тисяч гривень.

Під час санкціонованого обшуку у квартирі, де 20-річна фігурантка проживала разом зі спільником,  поліцейські вилучили докази їх злочинної діяльності - мобільні телефони, банківські картки, гроші, ноутбук та 2 згортки з амфетаміном.

Викрили злочинну схему працівники відділу протидії кіберзлочинам у Вінницькій області Національної поліції України спільно із оперативниками  Управління карного розшуку та слідчими   слідчого управління Нацполіції Вінниччини. 

Як з’ясували поліцейські, людей, яким потрібна допомога, зловмисники шукали через мобільний додаток «Телеграм». За його допомогою шахраї надсилали банківські реквізити для оплати послуг. Частину отриманих коштів вінничанка залишала собі, решту відправляла іншим співучасникам злочину. 

Наразі поліція встановлює інших осіб, які постраждали від дій шахраїв. 

Слідство розслідує кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій  з використанням електронно-обчислювальної техніки). За такий злочин передбачено покарання - до 8 років позбавлення волі.

Досудове розслідування триває. 

 

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

У ХМІЛЬНИЦЬКОМУ РАЙОНІ ЧОЛОВІК ОБКРАДАВ ОДНОСЕЛЬЧАН. ЗЛОЧИНЦЯ ЗАТРИМАНО

НА ВІННИЧЧИНІ ЗАТРИМАЛИ ЧОЛОВІКА, ЯКИЙ ХОТІВ ВІДКУПИТИСЯ ВІД МОБІЛІЗАЦІЇ ЗА 2000 ДОЛАРІВ

 

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини