Вінницький рибоохоронний патруль попереджає рибалок про заборону вилову біоресурсів

Вінницький рибоохоронний патруль попереджає рибалок про заборону вилову біоресурсів

В серпні розпочинається період линьки раків. Зважаючи на це Вінницький рибоохоронний патруль встановив заборону на лов раків на період линьки у рибогосподарських водних об`єктах Вінницької області. Про це повідомляє Вінницький рибоохоронний патруль на сторінці Фейсбук.  

Протягом даного періоду раки скидають свій старий панцирний покрив. Поки новий покрив не затвердіє - вони можуть стати легкою здобиччю для хижака та браконьєрів, адже стають малорухливими.

Заборона на вилов раків вступить в силу з 10 серпня та триватиме до 10 вересня.

За вилов раків під час заборони на порушника може чекати адміністративна відповідальність, яка передбачає штраф від 170  до 680 гривень з можливою конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення та незаконно добутих водних біоресурсів.

Також, залежно від ступеня завданих збитків, порушників може бути притягнено до кримінальної відповідальності. В такому випадку  доведеться сплатити штраф у розмірі від 1 700 до 6 800 гривень. В іншому випадку недобросовісним риболовам загрожує кримінальна відповідальність уже у вигляді обмеження волі на строк до трьох років з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

Крім штрафу за незаконний вилов, правопорушникам нараховується такса для обчислення розміру відшкодування шкоди за кожного виловленого рака у розмірі 25,5 гривень.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТЕНДЕНЦІЯ ЧИ НЕЗДОРОВИЙ ЧЕЛЕНДЖ? У ВІННИЦІ ЧОЛОВІК ПІДПАЛИВ КВАРТИРУ, У ЯКІЙ ПРОЖИВАВ ІЗ СІМ'ЄЮ

Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини