Влада Хмільника підтримала Звернення громади щодо підвищення комунальних тарифів

Влада Хмільника підтримала  Звернення громади щодо підвищення комунальних тарифів

В неділю, 10 січня у Хмільнику люди вийшли на мирний протест проти підвищення цін на комунальні послуги.  Головними вимогами мітингарів було скасування плати за доставку газу, зниження ціни на газ та електроенергію.

З хмільничанами зустрівся міський голова Микола Юрчишин. Поспілкувавшись з людьми, вислухавши їхні вимоги було прийнято рішення сформувати організаційну групу, яка підготовить відповідне звернення на ім'я міського голови.

Під час мітингу  Микола Васильович заявив, що його позиція, як міського голови і як людини завжди бути на боці людей. А вже наступного дня довів це не словом, а ділом.

У понеділок  міський голова дав доручення структурним підрозділам міської ради невідкладно підготувати листи до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України,  Міністерства енергетики України, НКРЄКП. Ці державні інституції мають прямий вплив на формування тарифної політики в державі. Після чого була скликана позачергова сесія міської ради, на якій заслухали  представника ініціативної групи від громадськості – Миколу Михальнюка, який звернувся до депутатів із пропозицією підтримати позицію громади щодо недопущення  підвищення тарифів на газ, послуги з розподілу природного газу та електроенергію.

Після його виступу Микола Юрчишин зазначив, що громада і представники міської влади стурбовані ситуацією щодо підвищення тарифів, а тому маємо разом відстоювати громадську позицію, бо така тарифна політика  в умовах тривалого карантину є  несвоєчасною, економічно необгрутованою та недопустимою. 

А сьогодні, 12  січня міський голова Микола Юрчишин підписав Звернення до голови Верховної Ради України Разумкова Д.О., Прем’єр-міністра України Шмигаля Д.В.,  В.о. Міністра енергетики України Вітренка Ю.Ю., Голови НКРЄКП Тарасюка В.В., голови Вінницької обласної державної адміністрації Борзова С.С. із вимогою обґрунтованого, компромісного і соціального врегулювання питань цінової політики в державі в інтересах громадян України.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини