Як працює поліція в режимі карантину у Хмільнику на Вінниччині?

Як працює поліція в режимі карантину у Хмільнику на Вінниччині?

З 18 березня цього року набрали чинності законодавчі зміни щодо  адміністративної та кримінальної відповідальності за порушення карантинних заходів.
Поліцейські Хмільницького відділення поліції контролюватимуть забезпечення діючих обмежень для недопущення поширення спалахів інфекції. Як працює  поліція у карантинному режимі, розповів начальник Хмільницького відділення поліції Валерій Романюк. 
- Регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у приміському, міжміському внутрішньообласному та міжобласному сполученні припинено. 
Запроваджені певні обмеження в роботі громадського транспорту та маршрутках (дозволено перевезення одночасно не більше 10 пасажирів). Тимчасово припиняють свою роботу  заклади громадського харчування, торговельні та заклади розважальної діяльності,  фітнес-центри, заклади культури, - зазначив Валерій Олександрович. - Тому поліція контролюватиме дотримання встановлених вимог. 
Правопорушники, які своїми діями наражатимуть на небезпеку інших громадян, нестимуть адміністративну та кримінальну відповідальність відповідно до Закону.
Однак нашим основним завданням є не покарання порушників, а проведення превентивної роботи, щоб запобігти поширенню небезпечної інфекції.
Хмільницьке відділення поліції просить громадян з розумінням  та відповідальністю поставитись до виконання обмежень, адже від вашої правосвідомості напряму залежить життя і здоров’я  людей.
Залишайтеся по можливості вдома, потурбуйтесь про рідних, особливо про літніх людей, дотримуйтесь рекомендацій лікарів, не панікуйте та користуйтеся інформацією з офіційних джерел. Наголошуємо на необхідності дотримання санітарних норм в громадських місцях, використання засобів індивідуального захисту – масок та рукавичок, антисептиків.
Шановні батьки, зробіть так, аби ваші діти в цей час знаходилися вдома.
Якщо ви почуваєтеся погано  - не приховуйте  хворобу, негайно дзвоніть медикам за номером 103 або в поліцію на спецлінію 102.
Якщо ви стали свідком того, що людина хвора, але не може або не хоче звернутися до лікарів – повідомте поліцію. І ми, щоб запобігти поширенню небезпечної для життя інфекції, відреагуємо та повідомимо медиків.
Поліцейські працюють в посиленому режимі. Головне наше завдання - це максимальне вжиття всіх можливих заходів, аби зберегти життя і здоров’я людей.
Дільничні офіцери та працівники секторів реагування патрульної поліції здійснюватимуть обхід місць проживання людей похилого віку, людей з інвалідністю, аби встановити, хто потребує соціального патронажу. Ми готові надати допомогу тим, хто її потребуватиме – доставити за необхідності їжу та ліки, викликати лікарів.
Також поліцейські охоронятимуть місця обсервації та території медичних закладів, у які поміщатимуть пацієнтів із захворюванням чи підозрою на корона вірус, супроводжуватимуть медичний спецтранспорт під час транспортування хворих. 
Сьогодні безпека людей, їх життя і здоров’я залежать від соціальної свідомості і людяності кожного. Бережіть себе і  своїх рідних.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЧИ ЗАВАДИТЬ КОРОНАВІРУС БАЖАЮЧИМ ОДРУЖИТИСЬ ПОДАТИ ЗАЯВУ ДО РАЦСУ У ХМІЛЬНИКУ НА ВІННИЧЧИНІ?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:ДЗВІНКИ У РОУМІНГУ НА ТЕЛЕФОНИ ГАРЯЧИХ ЛІНІЙ ДЕРЖУСТАНОВ УКРАЇНИ - БЕЗКОШТОВНІ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КОРОНАВІРУС І ФЕЙКИ. АБО ЯК НЕ «З’ЇХАТИ З ГЛУЗДУ» ПІД ЧАС КАРАНТИНУ? НЕПРАВДИВІ ФАКТИ ПРО КОРОНАВІРУС ПОШИРЮЮТЬСЯ НА ВІННИЧЧИНІ

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини