Як проходить мобілізація у Хмільницькому районі. Кого і куди можуть мобілізувати

Як проходить мобілізація у Хмільницькому районі. Кого і куди можуть мобілізувати

В країні триває війна, сотні тисяч мужніх захисників і захисниць уже рік боронять нашу землю від російських окупантів. Цих людей потрібно міняти, тому проводиться мобілізація.  Про порядок вручення повісток, медичний огляд, проте кого і куди можуть мобілізувати нашому виданню розповів начальник Хмільницького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, полковник Олег РЕЗЕДЕНТ.

- Як і де можна вручати повістку?

- Вручення повісток відбувається відповідно до чинного законодавства, кожен військовозобов’язаний повинен з'явитись до ТЦК та СП після оголошення мобілізації та воєнного стану, так і відбувалось до літа минулого року, з часом в областях, які подалі від ведення бойових дій пройшов момент стресу і потік до ТЦК та СП знизився, але війна продовжується хлопців та дівчат, які з 24 лютого були призвані на фронт треба міняти, крім того, потрібно формувати резерви.

Стосовно  механізмів вручення повісток, то законом не визначено,  в якому місці та кому має вручатися повістка. Ми намагаємось вручити їх за місцем проживання, але, нажаль, це не завжди виходить, бо часто людей немає вдома, тому ми плануємо вручення повісток і за місцем роботи, і безпосередньо на вулицях, все це здійснюється в межах чинного законодавства. Але отримання повістки не означає стовідсоткову мобілізацію, після вручення повістки триває низка законодавчих процедур.

 - Після медичного огляду військовозобов'язаного відразу мобілізують?

 - Аби дати відповідь на це питання проясню декілька етапів під час призову за мобілізацією. 

Після того, як громадянин прибуває до ТЦК та СП, спеціалісти з'ясовують його відношення до військової служби та право на відстрочку від призову.  Адже може виявитись, що військовозобов’язаний не підлягає призову до війська, як показує практика, на цьому етапі, до 50 відсотків військовозобов’язаних з’ясовують, що мають право на відстрочку.

Ті, хто не мають права на відстрочку прибувають на медичну комісію і навіть, якщо медична комісія визнає військовозобов’язаного придатним за станом здоров’я, це не означає, що людина буде стовідсотково мобілізована. З 50 чоловік яких ТЦК та СП відправляє до військових частин 10-15 повертаються назад, тому що не підходять для тієї чи іншої  частини. Тобто, остаточне рішення про мобілізацію приймає не ТЦК та СП.

- Якщо  військовозобов'язаний обмежено придатний, чи можуть призвати його до війська?

- Можуть, але проходити службу вони будуть не в бойових підрозділах, а в підрозділах забезпечення. Армія, як і будь-яка цивільна структура потребує матеріального забезпечення. Бойові підрозділи потрібно забезпечувати їжею, паливом, обмундируванням і транспортом, вирішувати питання де воїни будуть спати та на чому, для цього і створені підрозділи забезпечення, у яких можуть проходити службу обмежено придатні військовослужбовці.

На останок хочу зазначити, що на данний час у Вінницькій області формуються стрілецькі підрозділи резерву. Жителі Хмільницького району, які мають бажання  служити в стрілецьких підрозділах резерву можуть звернутись до Хмільницького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки за адресами:

 Хмільницький РТЦК та СП - за адресою м.Хмільник, вул. Небесної Сотні, 22. (контакти чергового - 0677256686)

Перший відділ Хмільницького РТЦК та СП - за адресою м.Козятин, вул. Незалежності,35. (контакти чергового – 0677256717)

Другий відділ Хмільницького РТЦК та СП – за адресою м.Калинівка, вул. Шевченка,55. (контакти чергового – 0677256732)

 

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

ХМІЛЬНИЧАНИН РАЗОМ ЗІ СПІЛЬНИКАМИ ОРГАНІЗУВАВ СХЕМУ УНИКНЕННЯ ПРИЗОВУ

ПСЕВДОВОЛОНТЕРИ З ХМІЛЬНИКА ПРОДАЛИ 29 ВВЕЗЕНИХ ДЛЯ ЗСУ АВТОМОБІЛІВ

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини