В Україні будуватимуть лікарні за новими будівельними нормами. Що зміниться?

В Україні будуватимуть лікарні за новими будівельними нормами. Що зміниться?

З 1 березня набрали чинності оновлені ДБН «Будинки і споруди. Заклади охорони здоров’я». Про це повідомив Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко. Він зауважив, що норми розповсюджуватимуться на нове будівництво, реконструкцію, капітальний ремонт та в окремих частинах на реставрацію. 

Що це означає практично?

  • пацієнти в лікарнях будуть перебувати в просторих одно або двомісних палатах, що обладнані душем та вбиральнею. Окремо будуть облаштовані приміщення для відпочинку членів родин, які перебувають з пацієнтом.
  • зроблено акцент на інклюзивність. Будівлі проектуватимуться з урахуванням принципів безбарєрності, з широкими коридорами та дверними отворами, облаштовуватимуться системами навігації, в тому числі з аудіо покажчиками. Для потреб маломобільних груп населення будуть облаштовані окремі санітарно-гігієнічні приміщення. Біля головного входу до медзакладу будуть розташовані паркомісця для людей з інвалідністю. На території лікарні мають з'явитися паркомісця для автомобілів, велосипедів, мотоциклів, а також електрозарядні пристрої для електромобілів. 
  • зміни також торкнуться проектування відділень, що прямо вплине на час та зручність доставки пацієнта. Відділення невідкладної допомоги буде повністю адаптовано  до міжнародних норм планування відділень emergency. 

«За рік війни окупанти пошкодили 1 151 об'єкт медзакладів. Ще 174 об'єкти медзакладів зруйновано вщент. Їх доведеться відбудовувати з нуля. І ми зробимо це за кращими світовими зразками.  Нові ДБН - перший крок до створення медзакладів нового рівня. Працюємо! Переможемо! Відбудуємо!», - зазначив Віктор Ляшко.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

ЯК ПРОХОДИТЬ МОБІЛІЗАЦІЯ У ХМІЛЬНИЦЬКОМУ РАЙОНІ. КОГО І КУДИ МОЖУТЬ МОБІЛІЗУВАТИ

В ШКОЛІ У ВІЙТІВЦЯХ ВІДКРИЛИ КЛАС БЕЗПЕКИ

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини