За 100 днів повномасштабної війни РФ не досягла жодної стратегічної цілі, — Міноборони Британії

За 100 днів повномасштабної війни РФ не досягла жодної стратегічної цілі, — Міноборони Британії

За 100 днів війни з Україною росія не досягла своїх початкових цілей, але має певні успіхи на Донбасі, - повідомляють Життєві обрії з посиланням на Міноборони Великої Британії.

“Сьогодні – 100 днів із моменту повномасштабного вторгнення РФ. За цей час Росія не змогла досягти цілей із захоплення Києва, після чого зосередила сили на Донбасі”, – підкреслили у британському міністерстві.

Розвідники зауважили, що армія РФ на сході України наразі досягає тактичного успіху, зберігає імпульс і, схоже, має ініціативу.

“Росія контролює понад 90% Луганської області та, ймовірно, встановить повний контроль у найближчі два тижні. Росія досягла цих недавніх тактичних успіхів за рахунок значних витрат ресурсів та за рахунок концентрації сил та вогню на одній частині загальної кампанії”, – резюмували у Міністерстві оборони Британії.

Зазначається, що РФ не змогла створити маневр чи рух на інших ділянках фронту чи напрямках – скрізь перейшла до оборони.

“У порівнянні з первісним планом Росії жодної зі стратегічних цілей не було досягнуто. Щоб Росія досягла хоч якогось успіху, знадобляться постійні величезні інвестиції в живу силу та обладнання, і, ймовірно, на це знадобиться значний час”, – підсумували розвідники.

Раніше депутат Верховної Ради VIII скликання, співголова громадської ініціативи “Права справа” Дмитро Снєгирьов заявив, що 1 червня, українські захисники відбили 13 атак армії РФ. Всупереч тому, що російські окупаційні війська взяли під контроль близько 80% території Сєвєродонецька, ЗСУ змогли провести кілька контратак та взяти в полон кількох окупантів.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

У МАРІУПОЛІ В АКВАТОРІЇ МОРЯ ПОЧАВСЯ МОР ДЕЛЬФІНІВ

 

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини