За кошти зібрані на народний "Байрактар" куплено супутник, - Сергій Притула

За кошти зібрані на народний "Байрактар" куплено супутник, - Сергій Притула

За 600 мільйонів гривень, які український народ зібрав на "Байрактари" придбали супутник, - повідомляють Життєві обрії.

Компанія "Baykar", що виготовляє "Байрактари" надала Україні безкоштовно 3 безпілотника. Організатор збору Сергій Притула подякував компанії та особисто генеральному директору Халуку Байрактару за підтримку. 

Ми пообіцяли українському народові розпорядитися зеекономленими коштами так, що б це принесло якомога більшу користь українському війську та якомога більше шкоди нашим ворогам, - розповідає у зверненні Сергій Притула.

Після перемовин з Міністерством оборони України та довготривалих консультацій благодійний фонд Сергія Притули знайшов рішення, як максимально правильно використати гроші українського народу.

На кошти було придбано супутник, який дає доступ до бази даних супутникових знімків сузір'я супутників компанії "Айсай". Цей доступ викуплений більш ніж на рік вперед. ЗСУ швидко отримуватиме знімки високої якості, що допоможуть зі швидким плануванням операцій. Бавовни буде багато, - додає Сергій Притула.

Супутник перебуватиме у відомстві Головного управління розвідки.

Притула окремо подякував власнику аерокосмічної компанії Firefly Aerospace і українському бізнесмену Максиму Полякову, що допоміг налагодити контакт із компанією-продавцем.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

ХМІЛЬНИЧАНИ МОЖУТЬ ЗДАТИ КОПІЙКИ ТА БАНКНОТИ НА "BAYRAKTAR" ДЛЯ ЗСУ

 

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини