Заборгував за газ - не отримаєш субсидію

Заборгував за газ - не отримаєш субсидію

З наближенням холодів тема оформлення субсидій на комунальні послуги для вразливих верств населення стає все більш актуальною.

ТОВ «Вінницягаз Збут» нагадує, що згідно з Положенням про порядок призначення житлових субсидій, у випадку наявної простроченої понад три місяці заборгованості за спожитий газ, загальна сума якої перевищує 340 грн, – житлова субсидія на наступний сезон призначатися не буде.

«До кінця вересня наша компанія передасть в регіональні відділення соцзахисту інформацію щодо наявності заборгованості за спожитий газ у споживачів, котрі претендують на отримання субсидій», – зазначив Сергій Трохимчук, начальник відділу продажів фізичним особам ТОВ «Вінницягаз Збут».

В опалювальному сезоні 2019-2020 рр. понад 140 тисяч клієнтів ТОВ «Вінницягаз Збут» отримували від держави допомогу на оплату житлово-комунальних послуг. При цьому, станом на 1 вересня, понад 6,5 тисяч споживачів боргують за спожитий газ суму в 6,2 млн грн.

На час карантину «Вінницягаз Збут» не застосовує штрафні санкції за прострочення оплати за спожитий газ, а також не припиняє постачання газу боржникам. Однак наявний борг є підставою для відхилення призначення субсидії на наступний опалювальний сезон.

У «Вінницягаз Збут» нагадують, що усі клієнти мають можливість оплатити рахунки за газ дистанційно, через онлайн сервіси: Особистий кабінет на сайті 104.ua, мобільні додатки для Android та iOS, а також вайбер-бот.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини