Загальна кількість хворих зменшується, а тих, що потребують госпіталізації - збільшується

Загальна кількість хворих зменшується, а тих, що  потребують госпіталізації - збільшується

Про це повідомив директор Хмільницької центральної районної лікарні Василь Залецький. За його словами останнім часом кількість захворюваності на коронавірус  на Хмільниччині поступово зменшується, а кількість людей, які потребують госпіталізації збільшується.

- Якщо раніше з десяти виявлених за добу випадків госпіталізації потребували одна, дві людини, а решта перебували на самоізоляції і лікувались вдома то зараз з п’яти виявлених випадків госпіталізації можуть потребувати три-чотири, а той усі п’ятеро пацієнтів - говорить Василь Залецький.

- Хвороба пішла на спад і це добре - продовжує розмову Василь Анатолійович. Я думаю, перш за все, це пов’язано з тим, що багато людей уже перехворіли на Covid-19, в них з’явились антитіла, суспільство стає стійкішім до вірусу. А зростання кількості хворих, які потребують госпіталізації викликано тим, що люди невчасно звертаються до лікаря, займаються самолікуванням, доводять хворобу до стану важкої, коли госпіталізації уникнути неможливо і лише тоді звертаються до лікаря.

Я закликаю усіх жителів Хмільниччини відповідально ставитись до свого здоров’я!  При перших ознаках гострих респіраторних захворювань одразу звертайтеся до свого сімейного лікаря! Памятайте, в більшості випадків, якщо вчасно діагностувати захворювання і призначити правильне лікування - госпіталізація не потрібна, а хвороба мине без важких наслідків.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МАЙЖЕ ТРИСТА ХВОРИХ  НА COVID-19 ПРОЛІКУВАЛИ У ХМІЛЬНИЦЬКІЙ ЛІКАРНІ


Тому, ще раз наголошую, як тільки відчули перші симптоми захворювання - одразу до лікаря.

Лікування хворих на коронавірус, згідно протоколу лікування ковідних хворих є безкоштовним.

Хмільницька лікарня забезпечена усім необхідним для надання допомоги усім, хто її потребує. Тут є 24 апарати штучної вентиляції легень, 56 кисневих точок, 22 монітори пацієнта, 2 пересувних рентген апарати, 8 дефібриляторів, аналізатор газів крові та інше. Але найбільшим надбанням лікарні є її колектив. Лікарі та весь медичний персонал - це люди, які оголосили війну вірусу та щоденно  ризикують своїм життям заради спасіння життя інших.

Праця цих людей повинна гідно оплачуватись тому, окрім заробітної плати лікарям та медпрацівникам нараховуються премії та надбавки передбачені чинним законодавством.

Будьте здорові!

Бережіть себе та своїх рідних!

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини