Житель Хмільницького району лопатою по снігу створює патріотичні гасла, аби підтримати ЗСУ

Житель Хмільницького району лопатою по снігу створює патріотичні гасла, аби підтримати ЗСУ

Житель міста Козятин Хмільницького району Петро Чорний старанно вимальовує велетенські літери із снігу. У такий спосіб 73-річний митець, якого не взяли до лав ЗСУ, намагається допомагати армії. Не пензлем, а лопатою,  - повідомляють Життєві обрії з посиланням. на сюжет ТСН.

«На око, ну дивіться інтервал же є, по складах по буквах, між буквами відстань однакова, щоб була», - розповідає про свою методику чоловік. 

Перше снігове гасло пана Петра було «ЗСУ – наша надія і опора». Малював кілька годин, поки не змерз. Коли ж на гасло подивився згори - зрозумів, треба писати ще.

«Слава нації, пишу, нас не перемогти. Потім це свіже, що ЗСУ наша надія і опора, бо дійсно на кого ще можна надіятись , тільки на військових, - переконує Петро. - Вчора вже вхляв і помилку зробив, літеру попустив, жінка дзвонить, дивись, бо ти попустив, вертаюсь засипаю».  

Головний критик митця - дружина. Пані Галина уважно стежить за творчістю чоловіка з вікна 9 поверху.

«Він дуже цікавиться цим усім, він за мир, за перемогу, за Україну, це в нього дуже це все на думці», - переконує вона. 

Згодом поціновувачами творчості стали усі сусіди у дворі.

«Ми ним пишаємося, немає такої людини в будинку, яка його не знає. Дітки бігають на 9 поверх, щоб просто прочитати. В мене хлопчик в перший клас ходить і по буквочках дитина читає», - розповідають сусіди. 

Та справжня популярність прийшла, коли ці гасла зі снігу з’явились у соцмережах. 

Коли почалось повномасштабне вторгнення, колишній залізничник пан Петро хотів йти на фронт, і засмутився, що у військкоматі відмовили. Тож став допомагати підтримуючи співвітчизників. Писати гасла може годинами, аби сніг був. 

Та навіть коли сніг зійде, він продовжить писати. Віру у перемогу та наших захисників хоче висіяти на величезній клумбі перед будинком. Тоді ця віра заквітне чорнобривцями та мальвами.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

КОМАНДИР РОТИ ТРО "БАХМУТ" ПРИЙШОВ В РЕДАКЦІЮ, ЩОБ ПОДЯКУВАТИ ХМІЛЬНИЧАНАМ

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини