"Хмільник-Авто": тут навчають їздити

"Хмільник-Авто":  тут навчають їздити

Найлегшим та найшвидшим транспортом для пересування завжди вважали автомобілі. Нині чи не в кожному подвір’ї стоїть сталевий красень, який в усьому допомагає своїм господарям: чи то на роботу поїхати, у далеку мандрівку, або ж перевезти вантаж. Переваги експлуатації автомобілів оцінив кожен громадянин, адже з роками автівок на дорогах не меншає навіть попри здорожчання пального. У зв’язку з великою кількістю авто дуже важливо бути вкрай обачними на автошляхах і добре знати правила дорожнього руху. Навикам поводження з автомобілем та безпечному кермуванню навчають у Хмільницькій автошколі «Хмільник-Авто», що знаходиться по вулиці Івана Богуна, 79.

Всіх охочих до знань з автомобільної справи завжди навчали у приміщенні на задньому дворі, а тепер автошкола розширила свої володіння і має новенький центральний вхід із вулиці. Зовні та всередині гарний ремонт, простора кімната з новенькими меблями та навчальними плакатами на стінах.  На столі стоїть проектор, який допомагає навчати хитрощам автомобільної справи, неподалік інтер’єр оживляють вічнозелені рослини. Просторо і світло, а головне – нічого зайвого, аби було бажання навчатися. Перед центральним входом красуються дві розкішні іномарки, на яких і навчають основам автомобілеводіння. На задньому дворі – джип «Mitsubishi», вантажні авто з причепами. До речі, це чи не єдина школа в нашій області, де навчають їздити на вантажівці закордонного виробництва (DAF). Про роботу в автошколі та своїх працівників розповів директор «Хмільник-Авто» Олександр Демко.

- Свою роботу автошкола розпочала з 19 квітня 2018 року. Нині проводяться ремонтні роботи, в нас буде ще один автопарк. У нас працюють висококваліфіковані спеціалісти, вони добре знають свою справу і відповідально ставляться до роботи. Загалом у автошколі більше десяти штатних працівників. Головний бухгалтер – Людмила Дозорець, заступник директора, діловод Ірина Ціховська, Сергій Демко – вчитель з правил дорожнього руху, інструктор Сергій Черніцький, інструктори по вантажних автомобілях: Сергій Равлюк, Олег Борисюк, Олег Захарчук, також інструктори, які готують водіїв на мотоцикли, мопеди та інші.  До програми теоретичної підготовки водіїв входять: правила дорожнього руху, будова автомобіля та основи технічного обслуговування легкового автомобіля, основи безпеки керування автомобілем, основи автотранспортного права тощо. У «Хмільник-Авто» водії  можуть відкрити всі категорії, крім автобусів і тракторів. Ми готуємо водіїв таких категорій, як А, А1 – це мотоцикли й мопеди,  В – легковий автомобіль, С, С1 – вантажні автомобілі без причепів,  ВЕ, СЕ, С1, Е – легковий автомобіль з причепом двоосним, вантажепідйомністю більше  750 кілограмів, С1 – це категорія автомобіля до 10 тонн, СЕ – автомобіль з причепом тоннажністю  понад 10 тонн, тобто  – фура з причепом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "ДОРОГА – ЦЕ МОЄ ЖИТТЯ, МАШИНА – ДРУГА ДОМІВКА"

- Крім того, що наші інструктори навчають водіїв з нуля, в автошколі можна пройти перепідготовку на категорії. Впродовж двадцяти годин занять водій, який вже має відкриту певну категорію, має можливість відкрити ще одну. Після завершення двадцятигодинних курсів водій отримує довідку про їх завершення, з якою звертається до Сервісного центру для складання водіння, - продовжив Олександр Петрович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НЕХАЙ ДОРОГА БУДЕ ЛЕГКОЮ

До автошколи на навчання приходять переважно працюючі люди, тому час занять підлаштували під них – після 18-ї години. Цікаво, що жінок навчається більше, ніж чоловіків. Загалом за період роботи автошколи знання по автосправі здобули майже півтисячі осіб. Цікавляться всіма категоріями, але найменше людей ідуть вчитися їздити на фурах. За словами директора «Хмільник-Авто» Олександра Демка, на «фурах» хочуть навчатися дуже багато людей, але існує проблема: в багатьох водіїв, які мають водійське посвідчення, немає підтвердження водійського стажу, тому вони навчатися не можуть. Лише коли людина працює не менше року на вантажному автомобілі, її можуть взяти на навчання. Коли водій уміє їздити, але не може отримати документи на цю категорію, - для людей це велика прикрість, інакше таких учнів, як сказав Олександр Петрович,  в автошколі було б набагато більше. Олександр Демко зізнався, що відкрити автошколу було нелегко, але завдяки наполегливості й щоденній праці автошкола все ж існує і дає плідні результати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДАЛЕКОБІЙНИК - НЕ ПРОСТО ПРОФЕСІЯ, А СПОСІБ ЖИТТЯ

Цієї неділі всі причетні до автомобільної справи відзначатимуть День автомобіліста і шляховика. Директор автошколи «Хмільник-Авто» Олександр Демко зазначив, що для кожного автомобіліста на дорогах важливо бути ввічливим та вкрай обережним. А напередодні свята привітав усіх причетних з професійним святом. Побажав усім  щастя, міцного здоров'я, успішної та безаварійної праці, бути керманичами свого життя, і щоб усі дороги були рівними й вели до успіху.

 

Алла Корнієнко

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини