Вкрав вівцю - отримав строк. Або як студент із Хмільника хотів відсвяткувати день народження...

Вкрав вівцю - отримав строк. Або як студент із Хмільника хотів відсвяткувати день народження...

Хлопець, студент місцевого училища у Хмільнику вирішив своє повноліття відсвяткувати особливим чином, 
а саме – поцупити вівцю «на шашлик» у день свого народження.
Під час досудового розслідування та з показань у судовому засіданні самого обвинуваченого, він на велосипеді поїхав увечері в с.Сальниця Хмільницького району та запланував, що там вкраде вівцю у місцевої мешканки. Вікно господарської будівлі пошкодив, до хліва проник. Переконавшись, що ніхто його не бачить і за допомогою мотузки, знятої з корови, що знаходилась у приміщенні, і мав викинути одну з двох овець з вікна. Хлопець діяв умисно і усвідомлював наслідки своїх дій: довести злочин до кінця йому завадила господиня…
Такі дії юнака кваліфікуються за частиною другою статті 15 (замах на злочин: замах на вчинення злочину є закінченим, якщо особа виконала усі дії, які вважала необхідними для доведення злочину до кінця, але злочин не було закінчено з причин, які не залежали від її волі) та частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому).
Справа потрапила на розгляд до судді Хмільницького міськрайонного суду Марини Робак, яка знайомилась з усіма доказами у справі та показаннями сторін.
Потерпіла у судове засідання не з’явилась, подавши заяву на розгляд кримінального провадження у її відсутність, та повідомила суд, що претензій до обвинуваченого не має.
Однак злочин був скоєний, про що свідчили докази на місці скоєного та  сам обвинувачений, який щиро каявся у суді та активно сприяв розкриттю злочину.
Приймаючи рішення, суд враховував усі вказані у справі обставини: хоча хлопець раніше судимим не був і щиро каявся, але він негативно характеризується за місцем проживання і навчання, злочин мав довести до кінця, якби не завадила власниця тварини.  
Правосуддя має на меті не тільки кару, а й виправлення осіб, що скоїли злочини. Тому суд визнав винуватим хлопця у  вчиненні замаху на злочин і крадіжку у поєднанні з проникненням у житло та призначив покарання у виді 3 років позбавлення волі, однак на підставі статті 75 Кримінального кодексу України звільнив від призначеного покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк тривалістю 2 роки.
Отак нерозважливе бажання незвично відсвяткувати своє повноліття призвело до іспитового строку зовсім юного хлопця.

За інформацією прес-служби 
Хмільницького 
міськрайонного суду



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

ХМІЛЬНИЧАНКА ДАР’Я «ТЮНІНГУЄ» ПЕСИКІВ ТА КОТИКІВ

66 РАКІВ З ІКРОЮ НЕЗАКОННО ВИЛОВИВ РИБАЛКА В СЕЛІ ПОРИК НА ВІННИЧЧИНІ

ПОЗИТИВ ПІД ЧАС КАРАНТИНУ (ФОТО ВІДЕО)

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини