4 червня. Що відзначають в цей день та прикмети

4 червня. Що відзначають в цей день та прикмети

Яке церковне свято відзначається сьогодні

Православна церква 4 червня вшановує пам'ять мучеників Василіска, а також Іоанна-Володимира, князя сербського, і святих отців II Вселенського Собору. У народі день назвали Солов'їний, або Василіск. 

4 червня день в історії

У 1391 році в іспанській Севільї почався антиєврейський погром.
У 1665 році іспанська королева Марія Анна Австрійська підписала указ про перейменування Островів Злодіїв, відкритих Магелланом (він назвав їх Острова Трикутного Вітрила), на Маріанські.
У 1896 році пройшло випробування першого автомобіля, побудованого Фордом. Був і казус – презентацію затримали на годину.
У 1925 році був заснований автомобільний концерн «Крайслер».

У 1942 році в цей день Гленну Уоллічсу з фірми грамзапису «Capitol Records» спало на думку розіслати нові платівки на всі впливові радіостанції країни з надією, що ті будуть передавати цю музику в ефір.

У 1956 році Держдепартамент США опублікував «секретну» доповідь Микити Хрущова на XX з'їзді КПРС «Про культ особистості і його наслідки». Зміст доповіді того ж дня прозвучав в ефірі Радіо «Вільна Європа».

У 1969 році в Ізраїлі був ухвалений закон, згідно з яким національна валюта повинна називатися шекелем. Однак, згідно з формулюванням закону, момент для його ратифікації визначався міністром фінансів, тому країна користувалася лірами ще майже 11 років, до лютого 1980 року.

У 1999 році вперше був виявлений вірус «Worm.ExploreZip», що вразив тисячі комп'ютерів світу.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:В ХМІЛЬНИКУ ПРОХОДИЛИ СПОРТИВНІ ЗАХОДИ ДО ДНЯ ЗАХИСТУ ДІТЕЙ


Яке свято відзначають 4 червня

Цього дня у світі відзначаються Міжнародний день боротьби з карієсом, Міжнародний день спойлерів, Міжнародний день невинних дітей - жертв агресії.

В Україні - День господарських судів, у США - День обізнаності про насильство із застосуванням зброї, День безпеки, День «Зухвалість надії», День коньяку, День старих дів, День кошика для покупок, День «Обійміть свою кішку», День пампуха, День сиру, День «Обійміть атеїста», у Британії - День коворкінгу, День риби з картоплею фрі, в Нідерландах - День дідуся і бабусі, у Казахстані - День державних символів, на Маршаллових Островах - День молоді, в Естонії - День прапора, у Китаї - День пам'яті жертв різанини на площі Тяньаньмень, на Багамах - День праці, у Фінляндії - День прапора Оборонних сил, в Угорщині - День національної єдності, у Молдові - День банківського працівника, у Польщі - День свободи і громадянських прав, у Тонга - День незалежності, у Гані - День пам'яті повстання.

Що сьогодні не можна робити

У це свято не можна працювати в полі, у також на городі – все заросте волошками. 

Прикмети на 4 червня

З давніх-давен існують погодні прикмети на цей день:

- гроза – до багатого врожаю;

- густий туман – літо буде грибним;

- соловей заспівав – погода найближчими днями буде хорошою, без дощів.

4 червня іменини

Іменини відзначають власники таких імен: Володимир, Данило, Захар, Іван, Макар, Михайло, Павло, Софія, Федір, Яків


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:УЧЕНИЦЯ З ХМІЛЬНИКА ПЕРЕМОЖНИЦЯ ОБЛАСНОГО КОНКУРСУ ТВОРІВ «МАМА ГЕРОЯ».

Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини