50 кілограмів цукру, талонів на 400 літрів палива і ще 40 пунктів "потреб" вимагала переселенка на Вінниччині

50 кілограмів цукру, талонів на 400 літрів палива і ще 40 пунктів "потреб" вимагала переселенка на Вінниччині

Переселенка у Бершаді вимагала 50 кілограмів цукру, 20 талонів на паливо і ще 40 пунктів "потреб" на трьох членів сім'ї, - повідомляють Життєві обрії з посиланням на публікацію в газеті "33 канал". 

Про резонансну ситуацію повідомив Бершадський міський голова Віталій Драган. 

"28 березня громадянка М. та її неповнолітні доньки (6 і 8 років) зареєструвались у відділі соціального захисту та охорони здоров'я населення Бершадської міьсмкої ради як внутрішньо переміщені особи, зазначивши адресу тимчасового місця проживання в місті Бершаді. Того ж дня в центрі надання гуманітарної допомоги вони отримали продуктовий набір та засоби гігієни на 3-х осіб. Під час звернення 14 квітня до відділу соціального захисту заявницю спрямували до Української греко-католицької церкви, де від волонтера-священнослужителя вона отримала продуктовий набір на 3-х чоловік".

Але переселенка вимагала більше допомоги. Надала перелік із 41 пункту своїх потреб. Ось неповний список:

"Сыр - 5кг, в т.ч. в упаковке плавленный 5 кг;

сахар - 50кг;

соль - 5кг;

мед - 20кг;

чай - 2кг;

кофе - 15кг;

какао - 5кг;

мука - 30кг;

паштет - 15кг;

тушенка - 20кг;

кукуруза консервированная - 20 банок;

гречка - 20кг;

печенье - 30кг;

шоколад - 19кг;

халва - 5кг;

детский шампунь - 2л;

детское мыло - 5кг;

талоны на топливо 20л - 20;

туалетная бумага - 30 рулонов;

мясорубка электрическая;

90 наборов европейской гуманитарной помощи гражданскому населению, затронутому войной в Украине, анонсированной Урсулой фон дер Ляен".

Заявниці та її чоловікові, який проживає з сім'єю без відповідної реєстрації, для отримання додаткової гуманітарної, а в подальшому і фінансової допомоги було рекомендовано офіційно зареєструватись у відділі соціального захисту і стати на тимчасовий військовий облік.

А також подати документи для отримання статусу ВПО й гарантованої допомоги від держави та міжнародних благодійних організацій, зокрема УВКБ ООН, - пояснив міський голова.

І звернувся до всіх переселенців громади :" Це не вперше працівники міської ради та центру надання гуманітарної допоги зустрічаються із неповагою з боку як жителів, так і гостей громади. Тому хочу звернутися до переселенців, яких радо прийняла Бершадська громада, ставитися з повагою та розумінням до працівників Бердшадської міської ради та центру надання гуманітарної допомоги. Ми кожного дня шукаємо шляхи отримання додаткової гуманітарної допомоги. Наша команда працює в посиленому режимі, аби люди, які вимушено покинули свої домівки, мали все для комфортного проживання у нашій громаді", - запевнив Віталій Драган.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

 

ВЧОРА У ХМІЛЬНИКУ ЩЕ 100 ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ ОТРИМАЛИ ДОПОМОГУ ВІД БФ "ОМРІЯНА КРАЇНА"

 

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини