Бути медсестрою - її покликання

Бути медсестрою - її покликання

12 травня в Україні відзначили Всесвітній день медичної сестри. Це професійне свято тих, хто нині разом з іншими медичними працівниками в усьому світі перебуває на передовій у боротьбі з коронавірусом.

Про роль медсестер згадують не часто, але ці медпрацівники найбільше і найближче спілкуються з хворими.

Самовідданість, милосердя, професіоналізм – такі основні риси людей, які вибрали цей фах. Робота медика - це не тільки професія, а й покликання. Щоб завоювати довіру та любов пацієнта, необхідно докласти чимало зусиль. Ольга Баранчук  - медсестра інфекційного відділення Хмільницької міської лікарні - одна з тих, кому вдалось завоювати любов і довіру пацієнтів.

У медицині Ольга вже давно. Після закінчення Бердичівського медичного коледжу пішла працювати в інфекційне відділення Хмільницької центральної районної лікарні.

- Я вже 20 років працюю в Хмільницькій лікарні і навіть ніколи не задумувалась змінити свою роботу. Люблю свій колектив, добре знаю свої обов’язки на роботі та навіть не уявляю чим би ще могла займатись іншим. Якщо б можна було повернути час назад, я впевнена, що вибрала б цю професію не вагаючись, – розповідає Ольга Баранчук.

Обрала професію медика жінка не спроста, адже її тато і брат також працюють у медичній сфері.

- Обираючи професію, я довго не вагалась, адже завжди хотіла допомагати та приносити користь людям. Я все життя в медицині. Приємно коли людині допомагаєш, а вона при  зустрічі чи по телефону дякує тобі, це таке піднесення, що мені навіть важко словами передати. Пишаюсь тим, що я медсестра і можу про це говорити безкінечно, – каже Ольга.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:УЧНІ З ХМІЛЬНИКА ПЕРЕМОЖЦІ МІЖНАРОДНОЇ НАУКОВОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ


За двадцять років роботи медсестрою вона побачила багато чого, але особливо важкий період розпочався в роботі під час боротьби з коронавірусом. Для Ольги Баранчук, як і для її колег, найважче морально: коли дивишся на страждання хворих, коли відчуваєш, що безсилий врятувати…

- Людина просить про порятунок і  дивиться на тебе таким впевненим поглядом, що ти її врятуєш і ти не маєш права зрадити. Намагаєшся все зробити, щоб тільки людині допомогти, не можеш показати свої емоції. Хоч ти у костюмі і міміки твоєї не видно, але хворий відчуває. Ми стараємося підбадьорити. Впевненість і позитив неабияк впливають на одужання, – зауважує медсестра.

Ольга любляча дружина, гарна мама, порядна людина. У вільний від роботи час любить вирощувати різні рослини, квіти, вазони. Та робота не полишає жінку навіть удома, адже односельчани (а проживає жінка у с. Широка Гребля) завжди звертаються до неї за допомогою, а Ольга, віддана своїй справі, залюбки допомагає їм.

Мабуть людина щаслива тоді, коли реалізована. Ольга Баранчук - щаслива, адже їй вдалося знайти себе як медика у нелегкій та надзвичайно важкій роботі.

Саме ситуація з коронавірусом змусила багатьох українців по-іншому подивитись на медичних працівників і оцінити їхню роботу, яка сьогодні дуже небезпечна.

На завершення розмови Ольга Баранчук привітала всіх колег-медсестер Хмільниччини з професійним святом та побажала міцного здоров’я, успіхів у роботі, сімейних гараздів, щастя, благополуччя, щоб нелегка праця медсестри, яка повертає людям здоров’я, приносила радість та людське щастя.

Тетяна Сенцова,

«Життєві обрії»


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:ТРИ МАМИ, ЯКІ ПОДАРУВАЛИ ДІТЯМ СПРАВЖНЮ СІМ'Ю

Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини