Міський голова Хмільника: "Освітні заклади готові до роботи і дистанційно, і офлайн"

Міський голова Хмільника:  "Освітні заклади готові до роботи і дистанційно, і офлайн"

Трохи більше як за два тижні розпочнеться новий навчальний рік. Переважна більшість хмільничан, які взяли участь в опитуванні, підтримують дистанційну форму навчання. Люди бояться відпускати дітей до школи через загрозу російських ракетних обстрілів. Але є й ті, хто вважає, що діти повинні ходити до школи та навчатись офлайн.

Про те як буде проходити освітній процес у школах Хмільницької громади нашому виданню розповів Хмільницький міський голова Микола Юрчишин.

"Розпочну з того, що нещодавно Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет повідомив, що рішення про очне або онлайн навчання в новому навчальному році ухвалюватимуть засновники шкіл, тобто, органи місцевого самоврядування, залежно від безпекової ситуації. 
Якою ця ситуація буде найближчим часом невідомо. Тому було прийнято рішення провести підготовку навчальних закладів громади до нового навчального року. Для цього було створено комісію, яка провела огляд будівель освітніх закладів, за її рекомендаціями, в наявних укриттях, було усунуто різні недоліки. Насьогодні, всі освітні заклади, за потребами забезпечені і готові до роботи, як дистанційно, так і в режимі офлайн. А процес навчання буде залежати від безпекової ситуації в країні", - говорить міський голова.

- Відверто кажучи, я підтримую батьків, які бояться відправляти дітей до школи, бо вважаю, що першочергово, ми повинні зберегти своїх дітей від психологічного навантаження. У школі навчаються діти різного віку - від 6 до 16 років. У більшості першачків сигнал повітряної тривоги викликає стрес та переживання, діти нервують і їм не до навчання, і вчителю потрібно якось цих дітей заспокоїти, тому вважаю, що в такому випадку краще навчатись дистанційно, але я вірю в те, що Україна скоро переможе,  ми всі відчуємо себе у безпеці і діти підуть до школи, - говорить Микола Юрчишин.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

ПОНАД 80% ХМІЛЬНИЧАН ПІДТРИМУЮТЬ ДИСТАНЦІЙНУ ФОРМУ НАВЧАННЯ

ЯК ПРАЦЮВАТИМУТЬ ШКОЛИ ХМІЛЬНИКА З НОВОГО НАВЧАЛЬНОГО РОКУ?

 

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини