«Музика понад часом» линула над Бугом-рікою. У Хмільнику пройшов культурно-мистецький проєкт до 30-річчя Незалежності України

«Музика понад часом» линула над Бугом-рікою. У Хмільнику пройшов культурно-мистецький проєкт до 30-річчя Незалежності України

В суботу, 7 серпня, в центральному парку імені Т. Г. Шевченка у Хмільнику відбувся культурно-мистецький проєкт «Музика понад часом». Цей проєкт є частиною культурно-мистецьких заходів «Ти у мене єдина», який приурочений до 30-річчя Незалежності України.  Про це повідомляють Життєві обрії.

В цей день в парку був організований пленер художників Хмільницького району та Вінницької області «Малюємо музику». Олександр Рожков, Григорій Зорик, Оксана Висоцька, Володимир Дворецький, Олена Рязанцева, Микола Загородній, Михайло Громов, Сергій Бартко, Тамара Любінська в рамках проєкту створювали свої тематичні картини, увіковічнюючи Хмільник та його пам’ятки. З роботами художників можна було ознайомитися на виставках робіт, які були представлені на центральній алеї парку.

Цікавим елементом проєкту стали експозиції музеїв, які розповідали про визначні історичні постаті Хмільницького краю та Вінницької області.

Пройшовшись міським парком  хмільничани та гості, які завітали в цей день на свято, могли зустріти акторів у костюмах графа Ксідо та його дружини Катерини Лєвашової, які відтворили атмосферу початку ХХ століття в Хмільнику та розіграли частину вистави з одруження найвідомішої пари міста. Працівники закладів культури доповнили загальний образ історичної події, презентувавши стилізований показ суконь ХІХ початку ХХ століть.

Також в міському парку прогулювались велетні на ходулях в історичних костюмах, з якими радо фотографувалися і діти, і дорослі. В центрі парку можна було насолодитись споглядаючи вальс у виконанні танцюристів клубу «Данс-Мрія» та прослухати музичні твори різних епох в оригінальній  обробці у виконанні квартету «Гальярда».

Родзинкою ж мистецького заходу стали виступи творчих колективів Вінницької обласної філармонії імені Миколи Дмитровича Леонтовича.

Музичний марафон класичної музики відкрили виступи випускників четвертої школи Хмільника та вихованців танцклубу «Данс-Мрія». 

Після цього свій виступ розпочав камерний хор «Леонтович-капела» під керівництвом Ольги Бабошиної. У виконанні хору звучали українські народні пісні в обробці Володимира Шнайдера та Ольги Токар. Звучали у виконанні творчого колективу і класичні твори польського композитора Пьотра Янчака. А перлиною виступу капели стало виконання всесвітньовідомого твору Миколи Леонтовича - «Щедрик».  

Після виступу «Леонтович-капели» заступниця начальника відділу культурно-мистецьких установ Вінницької ОДА Ольга Зелінська відзначила подяками та нагородами учасників художнього пленера. 

Ще однією визначною подією цього дня для Хмільника став виступ Симфонічного оркестру обласної філармонії під керівництвом маестро Георгія Куркова та диригента Василя Журбенка  з грандіозною програмою «Хіти з екранів». Для глядачів лунали відомі твори класичної музики: увертюра Миколи Лисенка «Тарас Бульба» та кращі твори українських композиторів Мирослава Скорика, Семена Гулака-Артемовського та Дмитра Савенка, а також відомі саундтреки з культових кінофільмів – від «Зоряних війн» до «Гаррі Поттера». В концертній програмі взяли участь солісти філармонії: народна артистка України Ірина Швець (сопрано), Герард Карпенко (баритон), Олександр Онофрійчук (тенор) та Наталія Бурмістрова (меццо-сопрано).

Закінчився проєкт показом художнього фільму «Мої думки тихі» українського режисера Антоніо Лукіча. Фільм «Мої думки тихі» за сім тижнів у кінопрокаті зібрав більше 10 мільйонів гривень касових зборів та став першим україномовним фільмом, який демонструвався в Білорусі. Загалом стрічка була продемонстрована вже більш як на 70 кінофестивалях світу та отримала 12 нагород міжнародних та національних кінофестивалів.

Юрій ЧЕХУТА

Життєві обрії

   ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ  ----------------------------------------      

 

  Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

 

Dsc 0020Dsc 0031Dsc 0070Dsc 0083Dsc 0104Dsc 0116Dsc 0143Dsc 0147Dsc 0156Dsc 0175Dsc 0208Dsc 0272Dsc 0352Dsc 0360Dsc 0398Dsc 0465Dsc 0466Dsc 0484
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини