На Вінниччині у ДТП травмувалася 2-річна дитина

На Вінниччині у ДТП травмувалася 2-річна дитина

Вчора близько 13:40 поблизу села Нестерварка Тульчинського району 33-річний водій автомобіля "Skoda Oktavia", житель Києва, не впорався з керуванням. У результаті аварії пасажири автомобіля отримали тілесні ушкодження та знаходяться у лікарні, - повідомляють Життєві обрії з посиланням на Національну поліцію.

Внаслідок автопригоди постраждали 32-річна дружина водія та їх 2-річний син. 33-річний водій не постраждав.

Загрози життю потерпілих немає.

За фактом автопригоди розпочато досудове розслідування за ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами).

За таке правопорушення передбачено покарання - до 3 років обмеження волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на такий самий строк.

Поліцейські наголошують, використання ременів безпеки є найбільш дієвим засобом захисту водіїв і пасажирів. За даними ВООЗ, вони зменшують ризик смерті на передньому сидінні на 40-50%, на задньому сидінні — на 25-75%.

Особливо серйозні травми під час зіткнення отримують діти, які не сидять у дитячих сидіннях і не пристебнуті ременями. Відповідно до досліджень діти, які сидять у штатних сидіннях і пристебнуті звичайними ременями, отримують травми у п’ять разів частіше, ніж діти у дитячих сидіннях.

Також небажано тримати дітей на руках, оскільки при зіткненні, наприклад, на швидкості 40 км/год. дитина вагою 5,5 кг здійснює навантаження на руки утримуючого дорослого силою 110 кг. Витримати таке навантаження, особливо жінкам, навряд чи реально.

Сучасні автомобілі мають різні засоби для підвищення безпеки, але вони працюють тільки в тому випадку, якщо ви їх використовуєте.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

ПРЕЗИДЕНТ ВІДЗНАЧИВ НАГОРОДОЮ КОНСТЯНТИНА КУДІНА, ЯКИЙ ДО ПОЧАТКУ ВІЙНИ ПРАЦЮВАВ У ХМІЛЬНИЦЬКОМУ РАЙОНІ

 

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини