На Вінниччині викрито злочинний "наркокартель"

На Вінниччині викрито злочинний "наркокартель"

Вінницькою обласною прокуратурою до суду передано обвинувальний акт стосовно керівника злочинної організації, яка вчиняла злочини у сфері незаконного обігу наркотичних засобів і психотропних речовин (ч. ч. 1, 2 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 305, ч. 4 ст.28, ч. ч. 2, 3 ст. 307 КК України). Про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

Слідством встановлена протиправна діяльність стійкого злочинного об’єднання з ієрархічною системно-структурною побудовою, яке має керівників (лідерів), чітке визначення ролей кожного учасника та їх підпорядкованість керівникам, загальні правила поведінки і конспірації та єдиний злочинний план, відомий усім учасникам об’єднання.

З’ясовано, що крім оптового розповсюдження (десятками кілограмів) наркотичних засобів та психотропних речовин, переправлених у тому числі до України контрабандним шляхом, організація займалася й їх роздрібним збутом.

Для цього ділки використовували соціальну мережу, де покупці з дотриманням умов конспірації, без особистого контакту з продавцем, могли замовити, оплатити та придбати наркотики. Далі клієнти отримували замовлений «товар» через так звані «закладки» або у відділеннях поштового оператора.

На сьогодні до суду передано обвинувальні акти стосовно 9 учасників організації, в тому числі одного з її керівників, які перебувають під вартою.

Розслідування кримінального провадження та його оперативний супровід здійснювався підрозділами УСБУ у Вінницькій області за координації та процесуального керівництва обласної прокуратури.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованих злочинів перед судом, організатору злочинної організації загрожує покарання у межах санкцій, передбачених ч. ч. 1, 2 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 305,  ч. 4 ст. 28, ч. ч. 2, 3 ст. 307 КК України у виді позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПРИЗНАЧЕНО НОВОГО ЗАСТУПНИКА НАЧАЛЬНИКА ПОЛІЦІЇ ХМІЛЬНИЧЧИНИ 

Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини