На Вінниччині затримано злочинців, які обкрадали пенсіонерів по всій Україні

На Вінниччині затримано злочинців, які обкрадали пенсіонерів по всій Україні

На Вінниччині поліцейські затримали злочинну групу, що обкрадала пенсіонерів по всій Україні, - повідомляють Життєві обрії з посиланням на Національну поліцію.

До складу групи входило п’ятеро жителів Житомирщини, частина з яких раніше притягувалась до кримінальної відповідальності за майнові злочини.

Зловмисники, серед яких було двоє чоловіків та троє жінок, вчинили низку крадіжок з будинків пенсіонерів.

Поліція за силової підтримки бійців спецпідрозділу КОРД затримала злочинців після вчинення чергового злочину на території Гніванської територіальної громади.

З автомобіля затриманих вилучено гроші, отримані злочинним шляхом.

За словами начальника Управління карного розшуку ГУНП у Вінницькій області Андрія Дамзіна, підозрювані проникли до будинку 81-річної жінки, звідки винесли її останні заощадження, близько 20 тисяч гривень, та зникли на автомобілі. Поліцейські знайшли свідків, які бачили приїжджих, та затримали крадіїв на території Жмеринського району.

Учасники групи  «гастролювали» різними регіонами України та обкрадали будинки. Переважна більшість потерпілих від їхніх неправомірних дій – люди поважного  віку.

Члени групи обкрадали будинки за відсутності господарів або під різними приводами заходили до їх помешкань. Відволікши увагу господарів, виносили їх кошти, цінні речі та зникали.

Так, у Іллінецькій територіальній громаді зловмисники викрали з будинку місцевої пенсіонери 74 тисячі гривень, а у мешканки Шаргородської територіальної громади – 300 гривень та золоті прикраси.

За фактами скоєних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального Кодексу України, відкриті  кримінальні провадження.

За такі злочини зловмисникам загрожує до шести років позбавлення волі.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

НЕЗАКОННА ВИРУБКА ЛІСУ НА ПОНАД 37 МІЛЬЙОНІВ ГРИВЕНЬ НА ВІННИЧЧИНІ

 

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини