Президент України нагородив орденом хмільничанина

Президент України нагородив орденом хмільничанина

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Указом Президента України хмільничанина майора Збройних сил України Олександра Єгоренка нагороджено орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, - повідомляють Життєві обрії.

24 лютого 2022 року Російська Федерація віроломно напала на мирні міста та села України, що не встигли ще прокинутися від нічного сну. Жахливий ранок... Але біда не роз’єднує людей, а навпаки – згуртовує. Тому, оговтавшись від розпачу і болю, українці стали героїчно захищати свою рідну землю. Сьогодні важко знайти родину, якої б не торкнулася війна. Батьки й сини, брати й сестри, всі від малого й до великого стали на захист країни від російських окупантів. Отож, і наші земляки - хмільничани - вважають захист Батьківщини почесною справою. Багато з них стали до лав Збройних Сил України і героїчно завдають нищівного удару ворогу.

Серед тих, хто в перших рядах став боронити Україну, і наш земляк, хмільничанин Олександр Єгоренко. Народився Олександр у 1985 році в с. Митинці Хмільницького району в сім’ї військовослужбовця. З дитячих років Сашко опанував уроки армійського життя і мав за честь продовжити справу свого батька. Отримавши вищу військову освіту, Олександр був призначений у 72 механізовану бригаду командиром взводу 9 механізованої роти в місто Біла Церква. Ось так і розпочалися нелегкі будні його офіцерського життя.

А далі був 2014 рік. Був Схід, був батальйон “Донбас – Україна”, були міста: Мар’їнка, Красногорівка, Кримське, Бахмут, село Чагарлик... За сумлінне несення служби та мужність наш земляк отримав багато державних нагород. Після завершення служби в зоні антитерористичної операції недовго довелося насолоджуватися мирним життям. І Олександр знову на передовій. Він - начальник штабу танкового батальйону однієї з військових частин.

Попередній досвід Олександра допомагає йому вміло здійснювати командування зведених екіпажів танкового батальйону. Його професіоналізм та знання військової справи неодноразово врятували життя побратимів. За весь час боїв танкового батальйону майор Єгоренко знаходився біля бойових екіпажів та машин. Його накази і розпорядження були виважені і рішучі. Завжди підтримував особовий склад, який знаходився в районах Миколаївської області. Завдяки вмілому керівництву майора Єгоренка другою танковою ротою було відбито наступ колони противника. Щодня ми бачимо десятки прикладів свідомої відданості захисту своєї країни серед військовослужбовців, цивільних українців, молоді і навіть людей поважного віку. Це все надихає нас на перемогу.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини