Президент України підписав закони, якими змінюється чисельність ЗСУ та визначається стратегія національного спротиву

Президент України підписав закони, якими змінюється чисельність ЗСУ та визначається стратегія національного спротиву

На Житомирщині під час заходів з нагоди Дня Сил спеціальних операцій Президент України Володимир Зеленський підписав закони "Про основи національного спротиву" та про зміни до закону "Про чисельність Збройних сил України". Про це повідомляє Українська правда

"Ці закони мають безпосередній стосунок до Сил спеціальних операцій, які отримують важелі для розбудови руху опору, зможуть поповнити свої лави новими фахівцями й надалі посилювати свій внесок у зміцнення обороноздатності нашої держави...Створення системи національного спротиву в Україні є потужним сигналом усім, що наша країна оборонятиметься, не допустить подій 2014 року і що захист України для нас – це всенародна справа", - сказав Глава держави

Володимир Зеленський заявив, що заходи національного спротиву здійснюватимуться як на підконтрольній, так і на тимчасово окупованих територіях нашої держави.

Він додав, що закон "Про основи національного спротиву" впровадить систему підготовки населення до національного спротиву.

Також, за словами президента, документ дає змогу в разі потреби залучити все населення України до захисту рідної землі.

Законом врегульовується розвиток територіальної оборони, організації руху опору і відповідної підготовки громадян України до національного спротиву.

Відповідно до змін до закону "Про чисельність Збройних сил України" чисельність ЗСУ збільшується на 11 тисяч. Передбачається, що війська територіальної оборони будуть нараховувати  10 тисяч військових, а Сили спеціальних операцій збільшаться на 1 тисячу.

Також законом передбачено, що сили територіальної оборони будуть виведені зі складу сухопутних військ ЗСУ і отримають окреме фінансування.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

В УКРАЇНІ ЗМІНИЛИ ДАТУ СВЯТКУВАННЯ ДНЯ МОЛОДІ

Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини