Росія окупувала близько 20% української території, випустила 2,5 тисяч ракет, – Зеленський

Росія окупувала близько 20% української території, випустила 2,5 тисяч ракет, – Зеленський

Станом на сьогодні російські війська контролюють близько 20% території України, це 125 тисяч квадратних кілометрів. З початку повномасштабної війни росія випустила по нам 2 тисячі 478 ракет, переважно по цивільній інфраструктурі, - повідомляють Життєві обрії з посиланням на звернення Володимира Зеленського.

Зеленський нагадав, що за 8 років війни на Донбасі Україна втратила понад 14 тисяч людей убитими і ще понад півтора мільйона людей стали внутрішніми переселенцями. «Як підсумок тодішньої загарбницької кампанії, російська армія контролювала більше 43 тисяч квадратних кілометрів території України. Це площа співставна, наприклад, з площею Нідерландів. І для більшості європейських держав такий масштаб війни – вже був би колосальний. Але 24-го лютого Росія показала, що для неї – це взагалі не масштаб», – сказав він.

З початку повномасштабного вторгнення російські війська зайшли у 3 тисячі 620 населених пунктів України, 1017 вже звільнено, ще 2 тисячі 603 – належить звільнити.

«Станом на сьогодні під контролем окупантів перебуває близько 20 відсотків нашої території. Майже 125 тисяч квадратних кілометрів. Це значно більше, ніж площа усіх країн Бенілюксу разом узятих. Близько 300 тисяч квадратних кілометрів забруднені мінами та снарядами, які не розірвалися. Майже 12 мільйонів українців стали внутрішніми переселенцями. Більше 5 мільйонів – це передусім жінки та діти – виїхали за кордон», – сказав президент.

З 24 лютого росія випустила по території України 2 тисячі 478 ракет, більшість з них – по цивільній інфраструктурі. Тільки за вчорашній день окупанти застосували 15 різних крилатих ракет.

У виступі Зеленський подякував Люксембургу за рішення надати Україні зброю та ввести санкції проти росії. Він також висловив сподівання, що Люксембург підтримає надання Україні статусу кандидата, а згодом і члена ЄС.

«Коли ми переможемо в цій війні, усі європейці зможуть і надалі насолоджуватись своєю свободою. Якщо ж переважатиме та одна людина, яка хоче знищити будь-яку свободу в Україні та Європі, то для усіх на континенті настане чорний час. Такий, який вже був в історії Європи, який приніс континенту багато страждань і жертв. І – відлуння якого ще можна сьогодні, на жаль, іноді почути у голосах тих, хто намагається порушити європейську єдність. Тиранія повинна програти», – заявив президент.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

ЗБІРНА УКРАЇНИ З ФУТБОЛУ ВИЙШЛА ДО ФІНАЛУ КВАЛІФІКАЦІЇ ЧЕМПІОНАТУ СВІТУ 

 

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини