У Хмільнику отруїли близько 10 собак. Трагедія шокувала волонтерів з усієї України

У Хмільнику отруїли близько 10 собак. Трагедія шокувала волонтерів з усієї України

Активісти б'ють на сполох. Сьогодні 9 листопада у Профспілковому санаторії "Хмільник" було знайдено мертвими близько 10 собак, серед них маленькі цуценята і собаки, яких ще нещодавно стерилізували... 

"У них навіть шрами не загоїлись, - бідкаються волонтери - Кому могли заважати собаки? Як так можна вчинити з живими істотами?"

Відеозапис з місця трагедії розмістила в мережі інтернет керівник Громадської організації "Планета добра" Людмила Шевченко із коментарем:

"Прибула я сюди на дзвінок від волонтерів, які повідомили про факт отруєння собаки. Зараз я знімаю собаку, вона нерухома, з рота у неї йде піна, скоріш за все вона отруєна. Було викликано поліцію. Поліція оперативно прибула на виклик. За, що я їм вдячна. Разом з тим було повідомлено ветеринарну службу. Тварину, як мене запевнили, буде забрано для того, щоб провести певні лабораторні дослідження".

Під час надання показів для працівників поліції, волонтери здалеку помітили незнайомого чоловіка, який кидав собаченятам хліб. З'ївши, тварини миттєво почали вмирати просто на очах у волонтерів, поліції та перехожих у страшних конвульсіях. 

Наздогнати чоловіка не вдалось. Він швидко втік з місця події. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  «ПЛАНЕТА ДОБРА» НА ЗАХИСТІ БЕЗПРИТУЛЬНИХ ТВАРИН ТА НАВКОЛИШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА

Людмила Шевченко закликала небайдужих забрати на тимчасову перетримку маленьку собачку, аби та не загинула так само, як інші. 

Фото та відео загиблих тварин швидко поширились у соціальних мережах. Сотні репостів та коментарів.

Люди почали звинувачувати у тому, що сталося керівництво санаторію. Дехто із зоозахисників з інших міст, почав закликати до бойкоту санаторію, мовляв, тепер принципово у цей заклад ані ногою...

Ближче до вечора на сторінці у Фейсбук оздоровчого закладу з'явилось повідомлення:

"Шановне панство! Адміністрація санаторію «Хмільник» запевняє, що не має жодного стосунку до ганебного явища, яке сталося на території закладу. Ми дуже шкодуємо про загибель тварин і докладемо максимум зусиль, аби з’ясувати усі обставини, що могли до цього призвести. Просимо не робити безпідставних звинувачень на адресу санаторію. Схоже, це і є справжньою метою даної акції".

Хмільничани наголошують, що собаки, які знаходяться у санаторіях завжди нагодовані, вони не агресивні і на людей не кидаються. Люди шоковані та здивовані: що могло стати причиною вбивства такої кількості тварин. Крім того, з неофіційних джерел відомо, що минулого тижня було отруєно собак у "Військовому клінічному санаторії МО". 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СЛІПОТА ЧЕРЕЗ БЕЗДУШНІСТЬ, АБО ЛЮДСЬКА ЖОРСТОКІСТЬ ГІРШЕ СЛІПОТИ

Загибель собак від отруєння викликала обурення сотень зоозахисників та волонтерів України. Небайдужі не припиняють коментувати ситуацію у групах соціальних мереж, під публікаціями, фото та відео загиблих тварин  і стверджувати, що винні обов'язково мають бути покараними. 


ЧИТАЙТЕ ПРО ХМІЛЬНИК:

ОНОВЛЕНИЙ ТЕРИТОРІАЛЬНИЙ СЕРВІСНИЙ ЦЕНТР МВС - НА ХМІЛЬНИЧЧИНІ

ПРОЄКТ "КУРОРТОПОЛІС ХМІЛЬНИК" ПРЕДСТАВИЛА ВІННИЧЧИНА НА ПЕРШОМУ ІНВЕСТИЦІЙНОМУ ФОРУМІ

СУПЕРЕЧКИ ЗА КЛАДОВИЩЕ: БУДЕ ЧИ НЕ БУДЕ?

ХТО ВИНЕН, ЩО ЛЮДИ МАЙЖЕ ДВІ ДОБИ БУЛИ БЕЗ ГАЗУ

"ЖЕК ОБДУРЮЄ, МЕР КРИЧИТЬ" - ЛЮДИ В РОЗПАЧІ

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини