У Хмільнику працівники санаторіїв вийшли на протест

У Хмільнику працівники санаторіїв вийшли на протест

24 червня до Хмільницької міської ради прийшли працівники санаторіїв міста. Люди вийшли на протест через збільшення податку на нерухоме майно, яке на їх думку призведе до погіршення і так важкого фінансового становища оздоровниць та супутніх галузей.

-  Наш колектив виступає проти підняття податку на нерухоме майно, бо  це призведе до вимушеного збільшення вартості путівок. В даний час цього робити не можна, адже через карантин фінансове становище населення значно погіршилось, люди стали біднішими. На даний час санаторії Хмільника і так працюють на 10-30 відсотків, а введення додаткового податку призведе до зменшення і цих показників та  стане поштовхом до скорочення робочих місць та зниження ефективності надання медичних послуг, - говорить заступник директора по медичній частині санаторію «Поділля» Леонід Антонович Марчук.

За словами Леоніда Антоновича, питання введення нових податків було винесено на громадське обговорення, але на обговорення цього важливого питання було залучено вузьке коло громадськості.

- Питання підняття податків обговорювалося адміністрацією санаторію, виносилося на обговорення профспілкових зборів та було прийнято рішення захистити інтереси санаторіїв і трудових колективів, вийшовши на мітинг під міську раду разом із колегами санаторію «Хмільник», - продовжує розмову Леонід Марчук.

- Своїм рішенням про підняття податку на нерухоме майно міська рада збільшить наші видатки на 500 тисяч гривень на рік. Це при тому, що санаторій на даний час сплачує 2 мільйони гривень податку за землю і нерухоме майно загалом, - говорить заступницядиректора санаторію «Поділля» Оксана Анатоліївна Романюк.

Як пояснює Оксана Анатоліївна, податок на нерухомість прив’язаний до мінімальної заробітної плати. При піднятті мінімальної зарплати відповідно піднімається і податок на нерухомість, який у 2020 році зріс на 22 відсотки, а в наступному році при черговому піднятті мінімалки цей податок знову зросте.

- Коли падає наповнюваність бюджету санаторіїв, то неможливо при цьому збільшити видатки. Це фактично знищить курортну галузь. За підрахунками експертів та науковців, щоб галузі туризму, а особливо оздоровчого туризму, змогли вийти на передкарантинний рівень роботи, потрібно  декілька років. В той час, коли в країнах Європи надають безвідсоткові кредити, пільги по сплаті податків чи зменшення їх розмірів або навпаки видають фінансування для того, щоб відновити туристичну та оздоровчу галузь, то ми просимо владу просто нас не знищувати та не душити. Ми є найбільшими бюджетонаповнювачами міста, тому підвищувати податки в умовах карантину не обгрунтовано та не справедливо, - говорить заступниця директора.

Голова профспілкового комітету санаторію «Хмільник» Олександр Іванович Бартащук говорить, що медичний колектив санаторію повністю підтримує своїх колег .

- Ми обурені, що  в період пандемії коронавірусу здійснюється підняття податків, в той час коли в усьому світі навпаки йдуть назустріч підприємцям. А також звертаємо увагу на те, що з 23 березня 2020 року санаторії зачинилися, але при цьому сплачували усі податки в повному розмірі, - говорить Олександр Іванович.

Під час сесії депутати розглянули винесене на порядок денний питання підняття податку на нерухомість та, незважаючи на представлені колективами санаторіїв вагомі факти й економічні обґрунтування, проголосували за підняття податку.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КАДРОВИЙ ШТОРМ В УЛАНОВІ. ЧИМ ЗАКІНЧИТЬСЯ "ДУЕЛЬ" ДВОХ СЕКРЕТАРІВ ОДНІЄЇ РАДИ?

Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини