У спорті вони Чемпіони, а в житті - звичайні діти

У спорті вони Чемпіони,  а в житті - звичайні діти

Хмільничани Анастасія Городівська та Максим Олійник нещодавно стали чемпіонами світу зі змішаних єдиноборств з ММА. У спорті вони чемпіони, а в житті скромні, стримані і дуже виховані діти. Про враження Насті і Максима від змагань, про тернистий шлях до чемпіонства, а також про те, хто з них  мріє стати юристом, а хто лікарем читайте у матеріалі від Життєві обрії
 

Хмільничани Анастасія Городівська та Максим Олійник нещодавно стали чемпіонами світу зі змішаних єдиноборств з ММА. В спорті вони чемпіони, а в житті скромні, стримані і дуже виховані діти. 
Після спілкування з ними, у мене склалось дуже гарне враження про цих юних талановитих дітей.  На вигляд вони милі і ніжні, а в характері відчувається сталева воля та витримка.
Між Настею і Максимом я помітив багато спільного. Їй 15, йому - 14 років, обоє з 6 років займаються "Зендокай-карате", обоє навчаються в четвертій школі. У Максима 57 медалей та кубків зі змагань різних рівнів, у Насті їх ще більше. На запитання "скільки?", скромно  відповіла: "не знаю, багато".

"Цьогорічний чемпіонат у Болгарії  пройшов на дуже високому рівні, це були надзвичайно масові змагання. Щоб пройти у півфінал, потрібно було провести багато  поєдинків, а суперники були дуже сильні. Чемпіонат тривав три дні. Бійці з різних країн поєдинок за поєдинком намагалися вийти у півфінал. Після кожного бою претендентів ставало все менше і менше", - розповідає Настя.
"Я провела чотири поєдинки, три з яких виграла достроково, перемогла спортсменів України Казахстану та Ірландії. Однак, за рішенням суддів, поступилась представниці США", - згадує дівчина, - а у 2019 році на Чемпіонаті світу з ММА, який проходив в Римі, я також виборола срібло".

"Мені також довелось провести чотири поєдинки, - говорить Максим, - моїми суперниками були спортсмени з Ірландії, Німеччини, США та королівства Бахрейн. Усі вони були сильними, з високим рівнем підготовки, бої були важкими. З Чемпіонату я зробив багато висновків, зрозумів свої недоліки і докладу максимум зусиль, щоб в подальшому завоювати золото".

На запитання "як вдалося досягти таких результатів?" відповіли однаково : "завдяки постійним тренуванням, підтримці батьків та професійним настановам тренера СК "Боєць" Сергія Городівського".

"Мене в дитинстві хотіли віддати на танці і навіть записали на гурток, але я не хотіла на них ходити, мабуть, це генетично, але це все завдячуючи батькові. Я почала ходити з ним у спортзал, дивилася, як він проводить тренування, як тренуються спортсмени і все повторювала за ними. Так і почала займатися "Зендокай-карате". Для мене спортзал став рідним, я в ньому росла і тренувалась. Мабуть, це і стало причиною мого сьогоднішнього успіху", - розповідає Настя.

"А мене сюди привів однокласник вісім років тому.Мені сподобались тренування, батьки мене підтримали і, незважаючи на те, що дуже переживають за кожний мій бій, і зараз підтримують", - каже Максим.

Окрім заняття спортом, Настя ходить на додаткові заняття з різних предметів. В цьому році вступила до Ірпінського фахового коледжу економіки і права. А тренування продовжує у місті Києві у чемпіонки світу та Європи - 2019 з ММА Анастасії Святківської.

"Планую на наступний рік знову взяти участь у чемпіонаті світу і завоювати золото. А майбутнє своє хочу пов'язати із захистом людей у відстоюванні їх законних прав та інтересів, хочу бути юристом", - говорить Настя.

Максим перейшов у дев'ятий клас, але з майбутнім вибором уже визначився:

"Я хочу бути лікарем. Хочу бути потрібним і корисним людям. Я уже розпочав готуватися до майбутнього вступу в університет, ходжу на додаткові заняття до вчителів. Головним для мене зараз  є навчання та спорт, а у вільний час обожнюю кататись на велосипеді, життя без нього не уявляю", - говорить Максим.

"В спортивному клубі "Боєць" тренується понад сто спортсменів. Настя і Максим наразі є найкращими, гордістю нашого клубу. Пишаюсь, що зміг виховати таких спортсменів", - говорить тренер клубу і засновник "Зендокай-карате" у Хмільнику Сергій Городівський.
"Клубу "Боєць" десять років. За цей час чемпіонами області, України, Європи та світу стали десятки наших вихованців. Деякі з них мають уже свої клуби, в яких  тренують майбутніх чемпіонів. Для мене, як для тренера, це найкращий показник. За всіх них я вболіваю і завжди готовий підтримати", - сказав Сергій Городівський.

Спілкувався Олександр ОКОЛОДЬКО

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------------  

ХМІЛЬНИЦЬКІ БІЙЦІ ММА ЗАВОЮВАЛИ СРІБНУ ТА БРОНЗОВУ МЕДАЛІ НА ЧЕМПІОНАТІ СВІТУ У БОЛГАРІЇ

ХМІЛЬНИЧАНКА МАР'ЯНА ШЕВЧУК ЗНОВУ ПРЕДСТАВЛЯТИМЕ УКРАЇНУ НА ПАРАЛІМПІЙСЬКИХ ІГРАХ

  Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org   

 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини