У Вінниці попрощались із загиблими 4-річною Лізою і 7-літнім Максимком

У Вінниці попрощались із загиблими 4-річною Лізою і 7-літнім Максимком

Із 4-річною Лізою, 7-літнім Максимком і ще 4 жертвами ракетного удару попрощалися напередодні на Вінниччині, - повідомляють Життєві обрії з посиланням на ТСН.

Сотні містян прийшли до центрального собору з квітами та іграшками. Загалом через обстріл загинули 24 людини. Іще четверо поранених - у критичному стані.

Оберемки квітів, м’які іграшки, плач, відчай та прокльони рашистам, які 14 липня випустили по середмістю Вінниці 5 ракет. Так у центральному соборі міста прощалися  із 4-річною Лізою. «Дуже важко, це невимовна біль. Дуже важко повірити у все це», - каже родичка дитини.

Ліза виїхала з Києва на початку весни, а того дня поспішала  до логопеда на розвиваючі заняття. Останні кадри, які її мама Ірина за кільках хвилин до удару виклала у Мережу, облетіли весь світ.

«Ми завжди її називали маленьке янголятко, яке завжди приносило стільки радості і посмішок і не віриться, що вона більше не прийде сюди і не подарує нам свою усмішку», - каже логопед Наталія.  

Дівчинка, яку рідні називали промінчиком сонця, загинула одразу. Фото її  закривавленого візочка опублікували світові ЗМІ. Мама Лізи -  33- річна Ірина у реанімації, її стан вдалося стабілізувати.

«Вона важка, але прийшла у свідомість. Не знає багатьох обставин і про сьогоднішнє ми її сподіваємось на її одужання, на сили які необхідні їй», - каже волонтерка Олена Верлан-Кульшенко

А з 7-річним Максимком та його мамою Вікторією прощалися у селі Мала Мочулка. Того дня родина поїхала до медичного центру за 170 кілометрів від дому. Це мав бути візит до стоматолога, але замість цього потрапили під ракетний удар - мама і син загинули одразу. Вікторію опізнали лише за кілька днів. В останню путь загиблих проводжали чи не всі жителі села.

Медичний центр, в який влучила ракета перетворився на згарище. Сьогодні близькі прощалися з двома працівницями  закладу  - Катериною Гулою та Тетяною Харченко, які вийшли того дня на роботу допомагати людям. Ще двоє їхніх колег у лікарні. Загалом медики  зараз рятують 68 потерпілих. 4 з них у критичному стані.  Чи не найтяжча - 20 річна дівчина.

«У вкрай критичному стані, 98 % опіків тіла,  плюс опік дихальних шляхів, стан вкрай важкий у дитини», - каже лікар опікового центру Михайло Присяжнюк.

У критичному  стані і 8-річний Роман. Хлопця гелікоптером доправили до львівського опікового центру. Його мама  баяністка Галина Олексів через удар росіян загинула одразу.

Тим часом  на Вінниччині готуються до нових прощань. Сьогодні будуть ховати 8-річного Кирила, який разом з рідними втік з окупованого Херсону і загинув на центральній площі, коли чекав свою бабусю у машині.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

СІМ'Ї ЗАГИБЛИХ ВІД РАКЕТНОГО УДАРУ ОТРИМАЮТЬ 50 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ

 

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини