У Вінниці пройшло навчання для мобільних бригад з вакцинації проти COVID-19

У Вінниці пройшло навчання для мобільних бригад з вакцинації проти COVID-19

2 березня у Вінницькому обласному лабораторному Центрі пройшов перший день дводенного тренінгу для мобільних бригад з вакцинації проти COVID-19. Перший тренінг пройшли члени мобільних бригад ЦПМСД Хмільницького району. Повідомляється на сайті Вінницької ОДА.

Медиків навчатимуть правилам організації і техніки проведення щеплень від гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом SARS- CoV-2, а також навичкам надання невідкладної допомоги в разі розвитку післявакцинальних реакцій/ускладнень.

Навчання організоване обласним Департаментом охорони здоров`я та реабілітації  спільно з Вінницьким обласним Центром громадського здоров`я.

Відкривала перший тренінговий день регіональний корординатор вакцинації від COVID-19 Тетяна Бондаренко. Вона зазначила, що протягом тижня проведуть два тренінги: 2-3 та 4 -5 березня.

«У рамках першого дня тренінгу члени вакцинальних бригад, які щеплюватимуть проти коронавірусної інфекції населення Вінницької області, будуть проінструктовані згідно з глобальними рекомендаціями щодо імунізації та безпеки вакцин. Цього тижня навчання пройдуть 8 мобільних бригад -40 медичних працівників», - додала фахівець.

Тетяна Бондаренко наголосила, що щеплення – це один із найбільш ефективних шляхів припинення захворюваності, який має діяти паралельно з дотриманням карантинних вимог.

Сьогодні у програмі: діагностика анафілаксії і перша допомога, а також - фіксація та звітність даних про щеплення – система e-Health та зведений звіт.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:КІЛЬКІСТЬ ХВОРИХ НА СOVID-19 У ХМІЛЬНИКУ НА ВІННИЧЧИНІ ПРОДОВЖУЄ СТРІМКО ЗРОСТАТИ

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини