У Вінниці з’явились перші патронатні сім’ї. Що це таке?

У Вінниці з’явились перші патронатні сім’ї. Що це таке?


Патронат над дитиною – це нова форма сімейного виховання, яку зовсім скоро випробують на собі дві сім’ї Вінницької громади – повідомляють Життєві обрії, посилаючись на сайт Вінницької міської ради.

 

 

У Вінниці впровадили нову форму сімейного виховання – патронат над дитиною, на який погодились вже дві сім’ї Вінницької міської територіальної громади. Патронатні сім’ї повинні будуть доглядати дітей зі складними життєвими обставинами, поки їх батьки не подолають свої негаразди.

 

Патронатним вихователем можуть стати лише повнолітні громадяни України, які мають досвід виховання дітей та підходящі для цього житлові умови. За іншими деталями можна звернутися за номером 67-04-60, де спеціалісти Вінницього міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді дадуть відповіді на запитання.

До сім'ї патронатного вихователя можуть потрапити такі діти зі складними обставинами:

  • новонароджені діти, яких залишили в пологовому будинку, іншому закладі охорони здоров`я, або яких відмовилися забрати батьки чи інші родичі;
  • підкинуті, знайдені діти та безпритульні;
  • діти з сімей, в яких існує загроза їхньому життю та здоров‘ю;
  • діти, які зазнали насильства, жорстокого поводження;
  • діти, батьки або особи, які їх заміняють, померли або ж зникли безвісти;
  • діти, які за різних обставин певний час не можуть перебувати у власній сім‘ї або їхні батьки чи особи, які їх заміняють, не можуть піклуватись про них.

 

«Ми вдячні людям, які мають свідому позицію та добре серце. Уже незабаром будуть влаштовані перші дітки у їхні родини. І це дуже важливо, адже дітей не направлять до закладу державного утримання», – директорка Вінницького міського центру соціальних служб Наталія Добровольська.

  Замовити плитку, блочок, паркан можна тут  

 

   ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ  ----------------------------------------      

  Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини