У Вінницькій обласній раді запропонували владі заборонити діяльність московського патріархату в Україні

У Вінницькій обласній раді запропонували владі заборонити діяльність московського патріархату в Україні

Сьогодні відбулось засідання постійної комісії з питань освіти, релігії, культури, молоді та спорту Вінницької обласної ради, - повідомляють Життєві обрії.

На сайті Вінницької обласної ради зазначають, що участь у ньому взяв заступник голови обласної Ради Ігор Івасюк.

Члени комісії розглянули звернення депутатів обласної Ради до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України з пропозицією прийняти закон про заборону діяльності Української православної церкви московського патріархату в Україні для уникнення реальних та потенційних ризиків загрози національній безпеці України.

Звернення підготовлено постійною комісією. Свою позицію депутати пояснюють тим, що УПЦ МП ідеологічно обґрунтовує та підтримує війну, а також виправдовує військові злочини, які скоює росія на території України.

Крім того, у зверненні йдеться, що «значна кількість служителів зазначеної церкви виявляють антиукраїнську та антидержавну позицію, про що свідчать проведені санкціоновані обшуки СБУ за місцем проживання митрополита однієї з єпархій УПЦ МП на території Вінниччини».

Постійна комісія погодила відповідний проєкт рішення та рекомендувала голові обласної Ради включити його до порядку денного сесії обласної Ради.

Джерело: https://vinrada.gov.ua/postijna-komisiya-pogodila-zvernennya-oblasnoi-radi-schodo-zaboroni-diyalnosti-upc-mp-na-teritorii-ukraini.htm

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

ЗА ЧАС ВІЙНИ В УКРАЇНІ ПОСТРАЖДАЛО ПОНАД 1255 ДІТЕЙ 

 

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини