Український хліб із бельгійським корінням виготовляють в Кожухові Хмільницького району на Вінниччині

Український хліб із бельгійським корінням виготовляють в Кожухові Хмільницького району на Вінниччині

Наш народ славиться своєю працьовитістю та щирістю.  А ще ми, українці, любимо зберігати та продовжувати свої традиції, звичаї та обряди. Родина Слободянюків із села Кожухова поєднала європейські рецепти хліба із вправними руками українців та виготовляє смачний і оригінальний хліб.

Олександр та Олександра Слободянюки завжди мріяли мати свою власну справу. Перебуваючи на заробітках у Бельгії вони познайомились із бельгійським пекарем – паном Франко, у якого була родинна пекарня. Працьовитість та наполегливість Олександра дали йому можливість опанувати непросту роботу пекаря.

Рік за роком майстерність зростала, а родина розширювалась. Народивши трьох діточок - Софійку, Тараса та Назара,  було прийнято рішення, аби Олександра з дітьми повернулись до рідного Кожухова.  Чоловік змушений був надалі працювати за кордоном. Проживаючи в Україні  пані Олександра виховувала дітей та весь час намагалась знайти справу для душі. - Ще із дитинства бабуся привчила мене  працювати на результат. Я завжди мріяла мати власну справу, у якій злагоджено працювала б уся родина, - розповідає Олександра. Я намагалась віднайти себе у різних професіях, не боялась ніякої праці і зрештою мені це вдалось.

Переломний момент, як в Україні, так і в родині Слободянюків, настав із появою коронавірусу. Олександр, після закриття кордонів, у зв'язку із епідемією не зміг виїхати на роботу. Сім'я знаходилась у дуже нелегкому становищі. І тоді в пригоді стала стара хата із піччю. Все почалось напередодні Великодня. Родина відреставрувала піч, закупила борошно та почала випікати перші хлібини. А вже 24 грудня 2020 року відкрили свій власний магазин у селі Кожухів.

- Тато, як головний пекар, займається випіканням хліба. Мама – виступає у ролі організатора та завідувачки усієї непростої паперової роботи. Допомагаю їм  і я зі своїми братами - Назаром і Тарасом, - розповідає донька Слободянюків Софія.

На сьогоднішній день родина випікає понад 20 видів різноманітних смаколиків, поєднуючи українські традиції та бельгійські технології, від звичайного традиційного хліба до цікавинок таких як: хліб «Козацький із салом», картопляний та кукурудзяний хліб, багети, круасани, булочки із різноманітними начинками, бельгійські торти «Флаї» та багато іншого. І на досягнутому сім'я Слободянюків не планує зупинятись!

Родина переконана у тому, що хліб - це благородність. Важко із цим не погодитись. Адже, напевно, майже кожен із нас пам'ятає, як бабуся чи мама пекла, а можливо і досі випікає власний хліб в печі. Хрусткий, запашний, зроблений із найкращих продуктів та із секретним інгредієнтом – щирою любов'ю. Саме такий інгредієнт додає до своєї продукції Олександр, випікаючи для вдячних шанувальників, а Олександра з дітьми – є справжньою підтримкою, натхненням для вдосконалення, розвитку пекарської майстерності та сімейної справи.

Павліна Капралюк


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:ЯК В ХМІЛЬНИКУ НА ВІННИЧЧИНІ ЗЯТІВ ЧАСТУЮТЬ МЛИНЦЯМИ

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини