«Вінницяобленерго» вважає штраф накледений НКРЕКП несправедливим та готове оскаржувати його у суді

«Вінницяобленерго» вважає штраф накледений НКРЕКП несправедливим та готове оскаржувати його у суді

АТ «Вінницяобленерго» готове оскаржувати штраф накладений НКРЕКП у суді, - повідомляють Життєві обрії з посиланням на Na Парижі.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг оштрафувало АТ «Вінницяобленерго» на 85 тисяч гривень, а генерального директора підприємства - на 1700 гривень за недотримання справедливих графіків відключень й неналежне інформування споживачів про перерви електропостачання. «Вінницяобленерго» вважає прийняті рішення несправедливими та готове оскаржувати їх у суді.

Про це інформують в АТ «Вінницяобленерго».

«В акті перевірки зазначається, що для забезпечення максимально справедливого розподілу часу відключення споживачів фахівцями складені та погоджені Вінницькою ОВА графіки погодинних відключень. Вони розподілені на три пропорційні черги і повністю відповідають вимогам Міненерго. Черговість відключення черг також дотримується. Зауваження щодо їх введення - відсутні. Отже, комісія підтвердила дотримання АТ «Вінницяобленерго» принципу справедливості відключень споживачів, а не навпаки», - йдеться у повідомленні.

Також вінницькі енергетики визнають, що «єдине порушення, на думку НКРЕКП, полягає у наступному: 29.11.2022 року о 05:30 в оперативному журналі Товариства було зроблено запис про відключення першої черги графіку погодинних відключень, проте на офіційному вебсайті зазначено, що початок відключення цієї черги буде о 06:00, а повідомлення про фактичне відключення опубліковане о 06:07».

«Це порушує визначене НКРЕКП правило, аби кожні 30 хвилин оновлювалась інформація про час відключення споживачів. Ось і все. Ми на 7 хвилин запізнилися з поновленням інформації на сайті, а нас звинувачують у несправедливому розподілі електроенергії», - вказують у компанії.

У «Вінницяобленерго» додали, що з грудня 2022 року тривають постійні перевірки представниками Держенергонагляду, НКРЕКП та СБУ з питань забезпечення усім споживачам рівного доступу до електропостачання.

«Представники цих органів постійно наголошують на високому рівні організації даної роботи в АТ «Вінницяобленерго» і ставлять його у приклад іншим розподільчим енергокомпаніям. І насамкінець, надаємо можливість споживачам самим ознайомитися із витягом з акту перевірки, який підтверджує наші твердження», - вказують у товаристві.

Документ виклали повністю, замалювавши частину інформації.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

НА ВІННИЧЧИНІ ПРАЦЮЄ МАЙЖЕ 600 ПУНКТІВ НЕЗЛАМНОСТІ

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини