Владислав Скальський: "До 2021 року 100% територій України мають бути вкриті ОТГ..."

Владислав Скальський: "До 2021 року 100% територій України мають бути вкриті ОТГ..."

До 2021 року 100% територій України мають бути вкриті ОТГ про це заявив голова Вінницької облдержадміністрації Владислав Скальський  сьогодні, під час консультативної зустрічі з представниками об’єднаних територіальних громад. Повідомляють "Життєві обрії" з посиланням на сайт Вінницької облдержадміністрації.

«Добровільний процес об’єднання у Вінницькій області є не надто швидким і може тривати багато років. Але є встановлені терміни і до 2021 року 100% територій України мають бути вкриті ОТГ, які матимуть інструменти для сталого розвитку. Реформа децентралізації – це, в першу чергу, відповідальність, адже місцеві державні адміністрації передадуть всі повноваження на рівень ОТГ. І громади повинні бути здатними здійснювати ці повноваження якісно та професійно. Держава не може фінансувати і державне управління і місцеве самоврядування. Реформа покликана передати фінанси на місця і забезпечити можливість для повсюдного самоврядування – це і є мета впровадження децентралізації», - зазначив в ході зустрічі Владислав Скальський.

Фахівці наголошують, що реформа децентралізації передбачає не лише збільшення фінансового ресурсу на місцях, а й набуття повноважень в галузі соціального забезпечення, надання якісних освітніх та медичних послуг, вирішення інфраструктурних питань. Саме тому громади мають бути дійсно спроможними та перспективними.

Варто зазначити, що на Вінниччині розроблено проєкт перспективного плану формування територій громад області, який визнаний одним із найкращих в Україні.

«Держава не може собі дозволити дорогого місцевого державного управління, але повинна забезпечити ефективне місцеве самоврядування. Тому за те, яким чином будуть створені громади, чи будуть вони спроможними і перспективними, відповідальність  нестиме  держава», - резюмував Владислав Скальський.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

ВАЛЕРІЙ КОРОВІЙ "У МЕНЕ НЕМАЄ АМБІЦІЙ. У МЕНЕ Є ЗНАННЯ, ДОСВІД, СИЛИ І БАЖАННЯ ПРАЦЮВАТИ..."

БАТЬКИ ДІТЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ ВІННИЧЧИНИ МОЖУТЬ ПІТИ У ВІДПУСТКУ

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини