Її величність жінка

Її величність жінка

Вона і грішна і свята
І ні на кого більш  не схожа.
У ній приземленість і висота.
У  ній іскринка Божа.

Вона весь світ до себе пригорне.
Вона спасе і покарає.
Життя дарує нам земне
 І від біди оберігає. 

Оспівана у віршах і піснях
І не розгадана сторінка.
Вона у думах і серцях.
Її величність ЖІНКА.

Олег Побережний

Те, що жінки можуть виконувати будь-які роботи і навіть працювати у так званих «чоловічих професіях» все частіше стає реальністю. В теперішніх реаліях все більше і більше жінок кидають виклик традиційно чоловічим заняттям і не гірше, а іноді і краще виконують чоловічу роботу. 

Ольга Рибак  - саме та жінка, яка кинула виклик чоловічій професії. Працює вона на великому підприємстві ПрАТ «Зернопродукт МХП» Хмільницького виробничого підрозділу, основним видом діяльності якого є вирощування зернових культур. Працює Ольга завідуючою складом паливно-мастильних матеріалів. У її обов’язки  входить заправляти техніку і вести облік паливно-мастильних матеріалів, стежити, щоб техніка була «на ходу», адже без цього всі інші сільськогосподарські процеси неможливі.

Уже більше, як півроку, на робочій заправці підприємства в с. В. Митник водіїв зустрічає молода усміхнена заправниця Ольга. Спершу працівники «Зернопродукт  МХП» дивувались, що їх заправляє не чоловік, а тендітна та красива жінка, та зараз звикли. Крім того, що свою роботу Ольга виконує «на відмінно», вона ще й гарна жінка, мама і господиня. З роботи її завжди чекає коханий чоловік, люблячі  двоє синів та донечка. 
За спеціальністю Ольга – економіст, навчалась у Вінницькому Національному аграрному університеті. Десять років працювала бухгалтером у своєму рідному селі Великому Митнику у цьому ж підприємстві. Після оптимізації їй було запропоновано бути завскладом, а потім ще й додалась в обов’язки робота заправника. Вона навіть ніколи не могла уявити, що буде мати діло із заправкою та запчастинами!

- Коли мені запропонували бути завскладом, я трішки вагалась через те, що робочий графік ненормований, а у мене троє діток, з якими потрібно і уроки поробити, і погуляти, та й смачненького приготувати. Проте, порадившись з чоловіком, зваживши всі плюси і мінуси – я погодилась, - розповідає Ольга.
На даний час знайти роботу у селі дуже важко. Зазвичай молоді люди з села їздять кожного дня на роботу до Хмільника, а тут робота під боком і графік дозволяє після роботи вчасно забрати донечку із садочка.
Як зазначає Ольга Вікторівна, то у неї з дитинства  бойовий характер, тому не боялась, що буде важко працювати з технікою та чоловіками.
– Уже звикла до своєї роботи і навіть не уявляю себе в іншій сфері. Відносини з колегами-чоловіками у мене прекрасні. Вони з повагою ставляться до мене, завжди помічають і роблять компліменти, коли у мене нова зачіска. Та найскладніше в роботі, мабуть, те, що доводиться заправляти техніку і у вихідні, і в святкові дні. Робочий час ненормований, здебільшого у посівний період і у період жнив. Спланувати щось заздалегідь дуже складно, весь час потрібно знаходитись в робочому тонусі, хоча рідні вже звикли.

Як кожній жінці Ользі хочеться на роботу приходити в красивому вбранні, але її робота вимагає бути в спеціальній формі.
– Іноді так хочеться одягнути сукню і підбори, адже я постійно знаходжуся в спецформі. Незважаючи на роботу, інколи я собі дозволяю одягнути гарну сукню та зробити собі маленьке свято, – розповідає Ольга. – Попри всі нюанси в роботі я дуже задоволена, що підприємство «Зернопродукт МХП» надає в селі робочі місця. 


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 8 БЕРЕЗНЯ: СВЯТО НІЖНОСТІ І КРАСИ ЧИ РІВНОПРАВ’Я?
 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини