СУПЕРЕЧКИ ЗА КЛАДОВИЩЕ: БУДЕ ЧИ НЕ БУДЕ?

СУПЕРЕЧКИ ЗА КЛАДОВИЩЕ: БУДЕ ЧИ НЕ БУДЕ?

Минулої суботи біля кладовища, що на Чайковського відбулись збори. Зібрання викликане тим, що думки хмільничан розділились стосовно захоронень на даному кладовищі.

Згідно документації, територія кладовища становить чотири гектари. На сьогодні   захоронення проведено трохи більше ніж на двох гектарах. По суті захороненою виявилась  лише центральна частина кладовища. Тепер виникла необхідність задіяти під захоронення решту площі, а це більш, ніж по сто метрів в обидва боки, що  викликало обурення в жителів вулиці Чайковського, адже кладовище пролягає вздовж їхньої вулиці, знаходиться просто через дорогу, а згідно нових санітарних норм, таке сусідство заборонене. Окрім того, люди проти продовження кладовища через те, що ніхто не хоче, аби щодня перед вікнами відбувався похорон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ХТО ВИНЕН, ЩО ЛЮДИ МАЙЖЕ ДВІ ДОБИ БУЛИ БЕЗ ГАЗУ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "ЖЕК ОБДУРЮЄ, МЕР КРИЧИТЬ" - ЛЮДИ В РОЗПАЧІ

- Кладовище має бути за межами населеного пункту.  У нас малі діти, чому вони мають щодня на це дивитись? - висловлювали своє занепокоєння люди, котрі проживать біля кладовища.

Прийшли на збори й хмільничани, котрі висловились за те, щоб тут і надалі відбувалось захоронення. Але це здебільшого жителі інших вулиць міста,  що знаходяться подалі від кладовища і не мають з ним прямого сусідства. Свою позицію вони аргументують тим, що мікрорайон великий, людей проживає багато і коли хтось відходить у небуття, то доводиться хоронити на інших віддаленних кладовищах, а це додаткові незручності, саме тому, на їхню думку, кладовище тут потрібне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗГАНЬБИВСЯ НА СВЯТИНІ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ХТО "МУТИТЬ" ВОДУ У ХМІЛЬНИКУ?

Аби розібратись у ситуації, на збори прибув міський голова Сергій Редчик, але примирити людей не вдалося. Спершу мер скаржився присутнім на газету "Життєві обрії", мовляв, несправедливо його критикує. Потім  розповідав про свого колегу з Молдови, який вночі вкрав фермерські труби, а на тому місці зробив кладовище, якого вистачить на сто років.Його за це крепко сварили, але кримінальної відповідальності він уник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПРОЄКТ "КУРОРТОПОЛІС ХМІЛЬНИК" ПРЕДСТАВИЛА ВІННИЧЧИНА НА ПЕРШОМУ ІНВЕСТИЦІЙНОМУ ФОРУМІ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "ШКОЛА УСПІХУ" У ХМІЛЬНИКУ

Розповів Сергій Борисович і про те, що коли до його молдовського колеги приїздить прем'єр-міністр, то він йому каже: "У мене немає часу, мені потрібно до людей". І йде до будинку. Уявляєте, яка позиція в чоловіка?".

Далі  розповів про медичні субвенції, які міська рада перераховує  району, потім поскаржився на депутатів, що ті не ходять на сесії і на те, що люди здають мало грошей на утримання кладовищ та знову взявся за "Життєві обрії": "Пишуть.Про Тростянець пишуть. Так позорити наше місто ніхто не має  права, тим більше посадова особа". - Людям сказав, що прийшов сюди з миром і звернувся до газети з проханням написати, що він скрізь ходить з миром: "Так і напишіть".

Розмова була довгою, але люди хотіли конкретики, їх цікавило, що буде з кладовищем.

Стосовно цього міський голова зазначив: "Ми не приймаємо ніяких рішень, попередньо не вивчивши, не проаналізувавши проблему.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПОЛЬЩА, ФРАНЦІЯ, НІДЕРЛАНДИ, КАНАДА. ЧОГО ВИ ТУДИ ЇЗДИТЕ?  

Ясність у дане питання внесла начальник відділу земельних відносин міської ради Світлана Тишкевич. Вона розповіла, що  у місті дійсно існує проблема з захороненням, тому і порушили питання по цьому кладовищу, але це не означає, що вже зараз тут почнуть хоронити.

- Питання вивчається, буде проведено лабораторні дослідження, і якщо все буде в межах допустимих норм, лише тоді ми повернемось до цього питання знову. Ми будемо робити усе тільки в законний спосіб, враховуючи при цьому думку людей, - запевнила присутніх пані Світлана.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ХМІЛЬНИЦЬКІ ТАНЦІВНИЦІ ПІДКОРИЛИ СТОЛИЦЮ

Це трохи заспокоїло учасників зібрання, але жодного рішення на зборах не було прийнято.

Люди розходились, дехто задоволений зборами, дехто ні, але усі жваво обговорювали почуте.

Буде чи не буде задіяна решта площі кладовища під захоронення, вирішиться лише після детального вивчення цього питання, проведення лабораторних досліджень води, консультацій з фахівцями. На це потрібен час.  Тож проблема поки що  залишається не вирішеною.

 

Imgonline com ua resize yg3xuzuo8bwrfImgonline com ua resize ubtwco1zubhImgonline com ua resize pfmj4pf1pdxozk
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини