Міністр - хмільничанка

Міністр - хмільничанка

29 серпня Верховною Радою України 9 кликання було сформовано новий Кабінет міністрів.  
До складу Уряду увійшла хмільничанка Юлія Соколовська, котра стала міністром соціальної політики.     

До призначення на посаду міністра Юлія Сергіївна займалась впровадженням реформи охорони здоров’я в проектах міжнародної технічної допомоги.
 Не толерантна до корупційних схем і небайдужа до долі країни, 34-річна міністр має чітке бачення щодо покращення системи соціальної політики в Україні. 
Юлія Соколовська народилась і виросла у місті Хмільнику. Тут закінчила загальноосвітню школу №4. Має дві вищі освіти та вільно володіє англійською мовою. 

В інтерв’ю для нашого видання вона розповіла про себе й про свої перші кроки на новій посаді.

- Пані Юліє, Ви одна з тих посадових осіб, про яких мало інформації у ЗМІ. Офіційні джерела невпевнено публікують дані про Вас. Кому можна вірити?

- Моя біографія вже є на сайті Кабінету міністрів. Я дійсно народилась у Хмільнику, в простій звичайній сім’ї. З відзнакою закінчила у 2007 році Київський національний економічний університет ім. Вадима Гетьмана та у 2016 році - Національну академію державного управління при Президентові України. Чоловіка з мільйонними статками, як про це зазначалось у деяких джерелах, у мене точно немає і ніколи не було. Я незаміжня. 

- З чого почався Ваш кар’єрний шлях? 

- В 2009 році я почала працювати у Департаменті економіки та інвестицій Київської міськдержадміністрації, у тому числі на посаді заступника начальника управління з питань інвестиційної та зовнішньоекономічної політики – начальника відділу залучення інвестицій. 
У 2014-2015 роках очолювала департамент документообігу Міністерства економічного розвитку і торгівлі України. У 2015-2016 роках обіймала посаду директора департаменту видатків бюджету соціальної сфери у Міністерстві фінансів України. Керувала департаментом з питань стратегічного планування та координації державної політики Секретаріату Кабінету Міністрів України.

- Що саме привело Вас до посади міністра?

- 2 роки тому я почала працювати в міжнародному проекті, що спеціалізувався на системі охорони здоров’я, де займалась аналізом лікарень. Я відвідувала лікарні у різних регіонах України та займалась соціальною політикою з боку Міністерства фінансів.  Але після того, як  почала більше знайомитись, як насправді організована робота з точки зору надання   медичних та соціальних послуг, мені захотілось її покращувати та вдосконалювати.

- Яке Ваше загальне бачення щодо подальшої діяльності Міністерства і системи в цілому? 
- Я управлінець, завдання якого налагодити роботу державного органу. Мій підхід – зробити все професійно, чітко, відкрито, налагоджено, застосовуючи аналітику, досвід, знання й електронні інструменти, усуваючи всі недоліки та недоопрацювання. 
Моє бачення і розуміння подальших дій буде закладено в Програму дій Уряду, в рамках якої будуть чітко прописані всі етапи: як структурувати, змінити, покращити. Поки що про це говорити зарано. 

- Як часто буваєте у Хмільнику? Чи плануєте найближчим часом відвідати рідне місто?

- Один раз в місяць буваю обов’язково. Оскільки зараз маю дуже напружений графік, працюю вечорами та у вихідні, наступний візит поки що не планувала. 
На сторінку Юлії Соколовської  у Фейсбук, після призначення почали надходити тисячі повідомлень із привітаннями, а також з пропозиціями вирішення  питань соціальної сфери. Про конкретні дії у вирішенні таких питань  Міністр повідомляє на своїй офіційній сторінці Фейсбук.  Юлія Соколовська наголошує: 
- Політика Мінсоцу – це про людей і людяність. Саме людина, з її потребами та інтересами, знаходиться в центрі уваги нашого Уряду. Тому одним із напрямків роботи Міністерства стане створення ефективної системи зворотного зв’язку. Побудуємо нову Україну разом!

Спілкувалась Юлія Шандра

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини