Військову лікарку "Азова" вінничанку Ірину Стогній повернули з полону

Військову лікарку "Азова" вінничанку Ірину Стогній повернули з полону

17 жовтня із полону повернулося 108 жінок, серед яких бойовий медик Ірина Стогній із села Крищинці Тульчинського району, - повідомляють Життєві обрії з посиланням на Na Парижі.

Ірина - військовослужбовець окремого загону спеціального призначення «Азов» Національної гвардії України. Як написав голова Вінницької ОВА Сергій Борзов, Іра ще не бачила маму, але чула. Скоро приїде до неї у рідне село.

«З 14 квітня моя дитина була в полоні… Щодня прокидалась: «Добрий ранок, моя Іринко!». Цілий день думаєш про неї, лягаєш спати і тільки про неї… Стільки наплакалась… Блокнот біля мене, він весь всякими номерами списаний…», - розповідала мати військової.

Віце-прем’єрка Ірина Верещук подзвонила 17 жовтня ввечері: «Все - обміняли!».

"А потім подзвонила Іра... У мене руки трусилися, вона плаче, я плачу… Я про неї нічого не знала, а вона про мене. Літом мене прооперували, ходити не можу, не можу до неї поїхати… Постійно за дитину переживала, плачу… Що вона там пережила?.. Іра з дитинства мріяла бути військовою", - сказала жінка.

За словами Галини Михайлівни, контракт зі Збройними силами Ірина Стогній підписала у 2015 році. Згодом пройшла навчання за стандартами НАТО і стала старшим бойовим медиком роти.

Ірина із тих, хто власним прикладом доводить, що немає нічого неможливого для українських жінок. Незламна. Сильна. Як і всі, хто повернувся з полону, вона проходить реабілітацію. А значить скоро побачить маму. Але спочатку брата - Руслан збирається їхати до неї.

«Сил і здоров’я Ірині! Вдома буде легше. Україна переможе!», - зазначив очільник області.

Ірина Стогній — бойовий медик 56-ої окремої мотопіхотної бригади, яка дислокувалася в Маріуполі. Дівчина з квітня знаходилася у полоні рашистів.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

ГЕРОЯ УКРАЇНИ ХМІЛЬНИЧАНИНА ВЛАДИСЛАВА УКРАЇНЦЯ ПЛАНУЮТЬ ЗАНЕСТИ ДО КНИГИ ПОШАНИ ТА ПАМ’ЯТІ «ГОРДІСТЬ ХМІЛЬНИКА»( ПОСМЕРТНО)

 

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини