«Вінницягаз Збут» — авторитетний постачальник газу та  електроенергії

«Вінницягаз Збут» — авторитетний постачальник газу та  електроенергії

Вихід на нові ринки, відкриття точок контакту, збільшення обсягів постачання електроенергії – далеко не весь перелік здобутків у підсумках діяльності ТОВ «Вінницягаз Збут» за 2021 рік. Яким видався рік, що минув, для постачальної організації та її клієнтів? Про які перемоги, досягнення, виклики варто говорити? Про це і не тільки в інтерв’ю директора ТОВ «Вінницягаз Збут» Василя Сопільника.

2021 рік був складним і нестабільним для нас, постачальників, і для наших клієнтів. Однак ми щиро вдячні споживачам, які обрали ТОВ «Вінницягаз Збут», що працює під брендом «ТВІЙ ГАЗЗБУТ», як надійну компанію. У 2021 році наші клієнти використали 349,18 мільйона кубометрів природного газу. Це на 9,42 мільйона кубометрів менше, ніж у 2020 році. Основна причина такого скорочення  — збільшення вартості енергоресурсу. І хоча це більше торкнулось непобутових споживачів(для них ціна на газ зросла в рази), менше стали використовувати газ і домогосподарства. Різниця, в порівнянні з минулим роком, – 7,8 мільйона кубів.

– Чи багато клієнтів ТОВ «Вінницягаз Збут» за півтора року змінили постачальника газу?

– Сьогодні ринок газу для побутових клієнтів майже не відрізняється від будь-якого іншого ринку. Споживач енергоресурсу вирішує, де і в кого його купити. Який тариф чи комерційну пропозицію обрати. Але є загрози, бо не всі постачальники можуть гарантувати безперебійну подачу газу. Не у всіх є ресурс за озвученою ціною. Тому міграція споживачів на газовому ринку постійно триває. За цей період  від нас пішло близько 2% клієнтів. І це прогнозовано. З часом, частина з них повернулась. Близько 3,5 тисячі споживачів у 2021 році стали нашими клієнтами вперше. Люди обирають надійність, стабільність. І ми це можемо гарантувати. Окрім ціни, зафіксованої у двох наших чинних тарифах («Твій газ Річний» та«Твій газ Рівномірний платіж»), ми надаємо клієнтам якісний сервіс та можливість оперативно вирішити будь-які питання як онлайн, так і офлайн. На сьогодні ТОВ «Вінницягаз Збут» має п’ять відділів продажів і 22 точки контакту, в яких клієнти можуть отримати консультацію фахівців компанії. До речі, у 2021 році ми відкрили офіс в Умані Черкаської області та оновлене відділення у Гайсині Вінницької області.

– Газ не єдиний ресурс, який ви продаєте. Які позиції вам вдалось завоювати на ринку електроенергії?

– Хоч на ринку електроенергії ми не так давно, наш клієнтський портфель поступово збільшується. За 2021 рік ТОВ «Вінницягаз Збут» реалізувало майже 6 мільйонів кіловат-годин електроенергії. Даний енергоресурс компанія постачає вже 247 клієнтам, серед яких не лише малий та середній бізнес, а й бюджетні установи. Їх на сьогодні серед наших клієнтів понад півтори сотні. Бізнесу, як і бюджету, вигідні наші умови співпраці. Зокрема, чималу популярність останнім часом отримав тариф «Фіксований», що захищає споживачів групи Б від стрибків цін під час опалювального сезону. Також у рамках пакетної пропозиції ми можемо одночасно постачати непобутовим клієнтам газ та електроенергію. Таку співпрацю вже обрали 68% наших юрспоживачів. Протягом 2021 року клієнти ТОВ «Вінницягаз Збут» наростили споживання електричної енергії з 11,8 тисячі кіловат-годин у січні до 204,8 тисячі кіловат-годин у грудні. Переважна більшість споживачів, які купують ресурс – представники сфери обслуговування й роздрібної торгівлі (70%), решта – переробної промисловості.

– Які б Ви назвали виклики для постачальної організації у 2021 році?

– Безумовно, це ціна на газ, яка стала цілим потрясінням не тільки для енергоринку. Вкінці 2021 року вартість блакитного палива на Українській енергетичній біржі перевищила 70 гривень за куб, що майже вдесятеро більше, ніж ціна 2020 року. Але завдяки вчасно укладеним довгостроковим контрактам на закупівлю газу понад 450 тисяч клієнтів ТО«³нницягаз Збут» застраховані від коливання ціни на газ і до кінця опалювального періоду будуть забезпечені енергоресурсом за фіксованою вартістю.

Крім того, майже 9 тисяч споживачів, які обрали тариф «Твій газ Рівномірний платіж», змогли значно зменшити свої витрати на паливо для обігріву осель у період холодів. Наприклад у грудні, завдяки рівномірній системі оплати, середнє зменшення сум у платіжках на одного підписника тарифу склало 886 грн у порівнянні з розрахунком за фактичне споживання.

– Які пріоритети визначені у роботі ТОВ «Вінницягаз Збут» на 2022 рік?

– Ми прагнемо розвитку та змінюємось відповідно до вимог ринку. Наразі одним з найважливіших завдань, що ставить перед собою наша команда, є створення комфортних умов співпраці для наших споживачів. У 2022 році ми  плануємо й надалі розвивати електронні сервіси, аби звести до мінімуму небезпеку зараження COVID-19 та оперативно реагувати на всі звернення.

Ми вдячні нашим клієнтам за довіру та вчасні розрахунки за енергоресурси!

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

У НОВИЙ РІК – БЕЗ БОРГІВ: «ВІННИЦЯГАЗ ЗБУТ» ЗАКЛИКАЄ ВЧАСНО РОЗРАХУВАТИСЯ ЗА ГАЗ

 

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини